Vihdoinkin: Googlen ”15 minuutin katumus­nappi” tulee Android-puhelimiin

Google-sovellus saa toiminnon hakuhistorian putsaamiseksi edeltävän varttitunnin osalta.

Toiminto tulee Androidiin huomattavalla viiveellä iOS:ään verrattuna.

22.3. 7:02

Google on tuomassa Android-puhelimissa oletuksena olevaan Google-sovellukseensa uuden painikkeen. Siitä pystyy poistamaan helposti hakuhistorian viimeiset 15 minuuttia. Alun perin Google kertoi toiminnosta vuotuisessa I/O-tapahtumassaan viime toukokuussa.

Lue lisää: Hakuhistorian pikatyhjennys, kuvien piilottaminen puhelimessa... Googlella on paljon kerrottavaa

Yhtiö vahvisti The Verge -uutispalvelulle olevansa tuomassa toimintoa Android-käyttäjille. Kaikilla sen pitäisi olla muutaman viikon kuluessa. Applen iOS-alustalla Google-sovellus sai 15 minuutin napin jo viime heinäkuussa.

Nappi tulee Google-sovelluksen valikkoon, joka löytyy oikean yläkulman profiilikuvaa näpäyttämällä. Allekirjoittaneen Android-puhelimen ajan tasalla olevasta Google-sovelluksesta toimintoa ei kuitenkaan vielä löytynyt.

Kannattaa huomioida, että Google-sovellus on eri ohjelma kuin Chrome. Moni käyttää nettihakujen tekemiseen myös selaimen otsikkokenttää.

Nykyisellään aiempien hakujen poistaminen onnistuu sovelluksessa painamalla profiilikuvaa, valitsemalla Hakuhistoria ja sitten näpäyttämällä X-nappia kunkin halutun haun kohdalla.

Google mainitsi myös miettivänsä tapoja tuoda 15 minuutin toiminto muuallekin. On epäselvää, saako esimerkiksi selaimessa toimiva Google-haku toiminnon jossain vaiheessa.

Googlen tukiartikkelin mukaan hakujen poisto todella tarkoittaa niiden poistoa myös Googlen omista järjestelmistä, eikä vain käyttäjän omalta laitteelta. Siinä voi kuitenkin olla viive. Lisäksi Google voi liiketoiminnallisista tai laillisista syistä säilyttää tietyn tyyppisiä tietoja pidemmän aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?