Asiantuntija: Tulossa halpa iPhone, mutta ei siinä vielä kaikki

Applen kevään julkistuksista saatiin lisää vihiä, mutta syksyllä saattaa pamahtaa kunnolla.

Applen edesmennyt perustaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs esitteli ensimmäisen iPhonen tammikuussa 2007.

24.1. 12:36

Apple julkistaa uuden version iPhone SE -puhelimesta maalis–huhtikuussa, Bloombergin asiantuntija Mark Gurman ennustaa.

Odotettu puhelin edustaa Applen malliston halvinta päätä ja sisältää tällä kertaa myös 5g-yhteydet. Ulkonäöltään se muistuttanee nykyistä iPhone SE:tä, mutta sisältä pitäisi löytyä entistä nopeampi suoritin. Uutuudesta on povattu valtavaa hittiä.

Lue lisää: Hurja ennuste iPhonesta: Uusi hinnoittelu voi tuoda jopa miljardi käyttäjää Androidista

IPhonen lisäksi Gurman odottaa pieniä päivityksiä joihinkin nykyisiin tuotteisiin tai nykyisiä tuotteita täydentäviä tuotteita. Viime kevään kattaus käsitti muun muassa AirTag-paikannuspyörylät. Gurman pitää mahdollisena, että tänä keväänä nähdään ainakin uusi versio iPad Air -tabletista – mahdollisesti Applen A15-suorittimella varustettuna, kuten iPhone 13.

Apple on viime vuosina luopunut Intelin suorittimista Mac-tietokoneissaan ja korvannut ne omilla M1-suorittimillaan. Kevään tilaisuudessa saatetaan esitellä M1 Pro -sirulla varustettu tehokas Mac mini tai iMac. Sen sijaan uusitut MacBook Air ja Mac Pro ehtinevät vasta syksyn tilaisuuteen.

Gurman veikkaa Applen esittelevän syksyllä historiansa suurimman määrän uusia laitteita. Luvassa voi olla neljä uutta iPhonea, alemman pään MacBook Pro, päivitetty iMac, uusi Mac Pro, uudistettu MacBook Air, AirPods Pro -kuulokkeiden päivitys, kolme Apple Watch -kelloa, lähtötason iPad ja iPad Pro -malleja.

Ensi syksyn iPhoneista käytetään epävirallista nimeä iPhone 14. Niiden kaksi kalleinta mallia ovat aiempien huhujen perusteella saamassa uudenlaisen näyttöratkaisun.

Lue lisää: Asiantuntija: iPhoneen näkyvä muutos

Näissä malleissa Apple on tiettävästi korvaamassa näytön yläreunan mustan alueen, eli loven tai notkon, vähemmän huomiota herättävillä rei'illä. Kyseessä olisi ensimmäinen merkittävä muutos tähän osaan näyttöä sitten iPhone X:n, joka ilmestyi vuonna 2017.

Pitkällä aikavälillä Applen uskotaan korvaavan iPhonet lisätyn todellisuuden päähineillä ja laseilla. Applen ensimmäisen päähineen väitetään kuitenkin olevan vaikeuksissa ja muun muassa kuumenevan liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?