Google Maps kertoo kauppojen sijainnit ostoskeskuksissa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Turhauttivatko joulu­ruuhkat? Google Mapsin uudistus auttaa välttämään sesonkirysiä

Google Mapsin uudistuksista on iloa suurinten rysien välttelyssä esimerkiksi sesonkialennusten metsästäjille.

Ostoskeskuksessa on mahdollista viettää vähemmän aikaa, jos halutun kaupan sijainnin selvittää etukäteen.

1.1. 7:02

Alennusmyynnit ovat alkaneet, mutta ruuhkaisia paikkoja on syytä välttää tunnetuista syistä. Google Maps kannattaa nyt avata sekä iPhonessa että Androidissa, sillä kaksi karttapalvelun uudistusta on omiaan vähentämään kaupassa vietettyä aikaa koronan keskellä.

Googlen mukaan esimerkiksi ostoskeskuksissa voi nyt nopeasti nähdä, mitkä kaupat ovat missäkin paikassa. Tämä tapahtuu painamalla ensin kohdetta kartalla ja sitten valitsemalla alareunaan ilmestyvästä nauhavalikosta Hakemisto. Sen näkemiseksi nauhaa voi joutua pyyhkäisemään vähän vasemmalle.

Kun painat Hakemistoa, avautuu uusi nauhavalikko. Siitä voit valita esimerkiksi vaatekaupat, kodintarvikekaupat, kauneuden ja terveyden tai vaikka pankkiautomaatit. Saat sitten tietoa niiden sijainnista kauppakeskuksessa.

Hakemisto-valinnan alta voi löytää tarkkoja tietoja kauppakeskuksista tai vaikka lentokentistä. Kuvakaappaus

Uudistus ei koske vain kauppakeskuksia. Se kattaa myös esimerkiksi lentokenttiä ja juna-asemia ympäri maailman. Se miten tarkasti tietoja esitetään vaihtelee, mutta vaikkapa Oulun Ratina-ostoskeskuksesta löytyi tietoja Googlen kuvaamalla tavalla.

Lue lisää: Yle: Pelastuslaitos varoitti Google Mapsin ehdottamasta ajoreitistä

Samassa nauhassa Hakemiston kanssa on Esittely-valinta. Sitä painamalla saat kauppakeskuksesta esimerkiksi arvion sen ruuhkaisuudesta, kun pyyhkäiset näkymää hieman ylöspäin.

Mapsiin on tullut toinenkin uudistus. Google kertoo, että kartat esittävät nyt kaupunkien vilkkaat alueet näkymää sellaista kohti zoomatessa. Tämä on siis lisäys jo vanhastaan näytettyyn arvioon yksittäisten liikkeiden ja muiden tilojen ruuhkaisuudesta.

Tätä aluekohtaista tietoa ei kuitenkaan vielä löytynyt valituista kaupungeista Suomessa tai ulkomailla, kun IS Digitoday testasi ominaisuutta kahdella eri Android-laitteella. Tällä erää vaikuttaa siis siltä, että kyseinen päivitys ei ole vielä tavoittanut Suomea.

Jos ja kun toiminto on olemassa, voit painaa kartalle merkittyä vilkasta aluetta ja nähdä tarkemmin, kuinka vilkas se on mihinkin kellonaikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?