Instagram saa kaksi uudistusta: Ravista ongelmista ilmoittamiseksi ja poista yksittäisiä kuvia karusellista - Mobiili - Ilta-Sanomat

”Viimeinkin” – odotettu toiminto tulee Instagramiin

Instagramiin tulee kaksi uudistusta, joista on iloa monessa tilanteessa.

Kuvamokien peruuttaminen helpottuu.

19.11. 16:09

Metan eli entisen Facebookin kuvaviestisovellus Instagram saa kaksi uudistusta. Niistä kertoi Instagramin johtaja Adam Mosseri Twitter-videossaan.

Instagram saa uuden tavan ilmoittaa ongelmista palvelun toiminnassa. Kun yksinkertaisesti ravistat puhelinta, sovellus avaa näkymän vikatilanteiden raportoimiseksi. Voit kirjoittaa vapaamuotoisen selostuksen tapahtuneesta ja liittää avuksi kuvakaappauksen.

Instagramin toiminnosta käyttämä nimi rage shake voi kääntyä suomeksi vaikka muotoon raivoravistus. Se on aikaisemmin nähty ainakin Facebook-sovelluksessa.

Toinen uudistus päästää poistamaan yksittäisiä otoksia kuvakaruselleista eli usean kuvan tai videon kokoelmista. Ehkä kaverisi sanoo, ettei halunnutkaan olla mukana siinä saunaillan kuvakavalkadissa. Tai ehkä vain julkaisit vahingossa väärän otoksen useita kuvia karuselliin laittaessasi.

Kun jatkossa painat oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitset karusellin muokkauksen, näet yksittäisten kuvien vasemmassa yläkulmassa roskakorin symbolin, josta kuvan voi poistaa.

Mosseri kuvailee yksittäisten kuvien poistoa ”viimeinkin”-toiminnoksi. Eli sellaiseksi, jonka olisi pitänyt olla Instagramissa jo kauan sitten, ja jota on pyydetty pitkään.

Uudistusten aikataulu on epäselvä. Mosserin mukaan ravistus on aluksi saatavilla vain Yhdysvalloissa, mutta toimii sekä Androidissa että iOS:ssä. Yksittäisten kuvien poisto sen sijaan toimii toistaiseksi vain iOS:ssä, mutta Android seuraa pian perässä. Kuvapoiston osalta Mosseri ei maininnut maantieteellisiä rajoituksia.

Näiden uudistusten ohella Instagramin on viime aikoina havaittu pyytävän joitakin uusia käyttäjiä tunnistautumaan ottamalla videon itsestään. Instagramin mukaan tällä tavalla pyritään tunnistamaan bottitilejä, joiden takana ei ole oikeaa ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?