Apple hehkuttaa vuoden vanhaa iPhonea ”uutena” – ostajaa voi odottaa ikävä yllätys

Apple mitä todennäköisimmin julkaisee uudet iPhonet tänä iltana ja saattaa myös lopettaa nykyisen iPhonen myynnin, ZDNet epäilee.

Nykyiset iPhone 12 -mallit saattavat kadota nopsasti.

14.9.2021 7:03

Ellei jotain todella yllättävää tapahdu, Apple julkaisee tänään tiistaina illalla Suomen-aikaa uudet iPhonet. Odotuksissa on neljä mallia, jotka huhuissa esiintyvät nimillä iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max. Nimet eivät ole vielä virallisia.

ZDNet-uutispalvelu huomasi Applen ilmoittaneen Yhdysvaltain televiranomaiselle FCC:lle neljä uutta iPhone-mallia, jotka esiintyvät vain nimellä ”new phone”. Samalla nykyiset neljä iPhone 12 -mallia esiintyvät ilmoituksessa nimellä legacy phone.

Legacy-sana viittaa tuotteista puhuttaessa usein vanhaan ja poistuvaan. ZDNet uskookin, että Apple aikoo lopettaa iPhone 12 -malliston heti uuden 13-malliston julkaisun jälkeen. Tosin on mahdollista, että iPhone 12:n perusmalli jää saataville. Applella on kuitenkin tunnetusti paineita saada tarpeeksi osia iPhonejen valmistukseen, minkä takia nykyisten mallien lopettaminen voisi olla yhtiölle järkevää.

Lue lisää: Applekin nöyrtyy: Siru­pula iskee iPhoneen

Samaan aikaan Apple kuitenkin edelleen mainostaa iPhone 12:ta uutena, ZDNet ihmettelee. Kun Applen verkkokauppaan menee, siellä sanotaan kahden saatavilla olevan iPhone 12 -mallin alla ”uusi”. Viimeaikaiset ostajat ovat voineet pettyä hankittuaan uutena mainostetun puhelimen juuri ennen tuoreiden iPhonejen julkaisua.

Kuvakaappaus Applen verkkokaupasta.

Mitä uusiin iPhoneihin tulee, viimeisimpien huhujen mukaan Apple tekee muutoksia niiden tallennustilaan. Apple-asiantuntija Ming-Chi Kuo uskoo, että iPhone 13 ja iPhone 13 mini tulevat tarjolle 128, 256 ja 512 gigatavun versioina. Vanha 64 gigatavun versio loistaa siis poissaolollaan, kun taas 512 gigatavua on uusi vaihtoehto. Asiasta kirjoittaa 9to5Mac.

Muutoksia on luvassa myös malliston toiseen päähän. IPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max ovat saamassa iPhone 12:sta tuttujen 128, 256 ja 512 gigatavun versioiden rinnalle yhden teratavun version.

IPhone 13:t eivät tarjonne mitään mullistavaa uutta. Odotuksissa on nykymallien tapaan 5,4-tuuman mini, kaksi 6,1 tuuman mallia (perus ja Pro) ja 6,7-tuumainen Pro Max, Tom's Guide listaa. Suoritin lienee nopeampi, akku voi olla isompi, ja kameraan saataneen parannuksia.

Uutispalvelun mukaan on mahdollista, että juuri kameraan liittyvät uudistukset ovat sen verran merkittäviä, että Apple saa ihmiset päivittämään luurinsa. On väitetty, että iPhone 13:n kamera muun muassa parantaa kuvien laatua huonossa valossa ja öisin.

Äskettäin nousi esiin mahdollisuus, että Apple toisi iPhoneihin satelliittipuhelut. Ei tosin ole tietoa siitä, nähdäänkö toimintoa vielä nyt esiteltävissä malleissa.

Lue lisää: Satelliitti-iPhonen salat julki: Ei sitä, mitä luultiin

Lue lisää: Uusi nimi nousi listoille: Suomen puhelin­­kisa nyt neljän kauppa

Lue lisää: IPhone-puhelimien kuva­skannausta vastustetaan – Apple ottaa aika­lisän

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?