WhatsApp sallii viestihistorian siirtämisen Androidin ja iPhonen välillä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Vanha kiusa katoaa vihdoin: WhatsApp poistaa pulman Androidin ja iPhonen väliltä

Tosin ensin uudistuksesta hyötyvät vain jotkut Samsungin puhelimen omistajat.

Viestihistorian siirto näyttää ainakin kuvan perusteella melko kivuttomalta prosessilta.

12.8. 11:41

WhatsApp-pikaviestimen odotettu toiminto viestihistorian siirtämiseksi Android- ja iPhone-puhelinten välillä tulee nyt käyttöön, muun muassa Digital Trends kertoo. Ominaisuus julkistettiin Samsungin uusien puhelinten lanseeraustilaisuudessa keskiviikkona.

Alkujaan keväällä ennakoitu muutos siltaa tähän asti erillään olleet mobiilialustat. Android-käyttäjien viestit varmuuskopioidaan Google Driveen. IPhone-käyttäjien viestit puolestaan iCloudiin. Jos Android-puhelimen ostaja on halunnut siirtää viestintä vanhasta iPhonestaan tai toisinpäin, ei siihen ole ollut virallista keinoa. Epävirallisia keinoja on ollut, mutta WhatsApp ei niitä tue.

Lue lisää: WhatsAppista on puuttunut keskeinen ominaisuus alusta asti – nyt asia näyttää korjautuvan

Toistaiseksi uudistuksesta on kuitenkin rajallisesti iloa käyttäjille, sillä se toimii vain Samsungin uusissa taittuvissa Galaxy Z Fold 3- ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimissa. Niihin voi siirtää keskustelut, kuvat ja äänimuistiinpanot. Tähän käytetään puhelinten Smart Switch -työkalua ja lightning–usb-c -kaapelia.

Mahdollisuus viestien siirtoon tavoittaa muita Samsung-puhelimia viikkojen kuluessa. Lopulta siirto onnistuu laajasti puolin ja toisin Androidin ja iOS:n välillä, mutta siitä ei ole aikataulua.

WhatsAppin saloihin syvällisesti perehtynyt verkkosivusto WABetaInfo tulkitsi keväällä, että viestihistorian siirto alustojen välillä kytkeytyy WhatsAppin merkittävään uudistukseen, joka on sallimassa viestimen käytön usealla laitteella yhtä aikaa. Mikäli näin on, ei tätäkään uudistusta kenties tarvitse odottaa enää kauan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?