IPhone -puhelimiin voi tulevaisuudessa mahtua isompi akku - Mobiili - Ilta-Sanomat

Applen tilaus vihjaa: IPhone-puhelimista voi poistua ikävä puute

Apple aikoo käyttää tulevissa puhelimissa pienempiä komponentteja, joiden ansiosta tilaa syntyisi nykyistä suuremmille akuille.

Tulevaisuuden iPhone-puhelimissa voi olla enemmän tilaa akulle. Kuvassa purettu iPhone 11.

3.8. 13:20

Apple aikoo hankkia tuleviin puhelinmalleihinsa enemmän niin sanottua IPD-tekniikkaa (integrated passive devices) käyttäviä osia, jotka ovat nykyisiä pienempiä ja mahdollisesti myös tehokkaampia, uutisoi Digitimes-verkkolehti. Lehti sanoo saaneensa tietonsa alan lähteiltä, joiden mukaan osia tuottaisivat Applelle sopimusvalmistajat TSMC ja Amkor.

Uudistus voisi korjata iPhone-puhelimia pitkään vaivanneen puutteen, sillä ne eivät ole juuri saavuttaneet menestystä vertailuissa Android-puhelimien akkujen koon ja keston kanssa.

Nykyistä pienempien sirujen ansiosta iPhone-, iPad- ja myös Macbook-tietokoneiden sisällä voisi tulevaisuudessa olla tilaa suuremmille akuille.

Ei ole kuitenkaan varmaa, ovatko uudet ratkaisut käytössä esimerkiksi jo tänä syksynä myyntiin tulevissa iPhone-malleissa.

Macrumors-verkkolehden mukaan tänä syksynä julkaistavat iPhone-mallit olisivat tietovuotojen perusteella edeltäjiään hieman paksumpia, mikä voisi sekin tuoda tilaa aiempaa suuremmille akuille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?