Google Mapsille voi kertoa ruokailumieltymykset - Mobiili - Ilta-Sanomat

Onko Google Mapsin ehdotuksissa liikaa lihaa? Näin korjaat

Maps-karttapalvelulle voi kertoa ruokailumieltymyksensä, jos Googlelle ylipäätään haluaa antaa taas vähän lisää tietoja itsestään.

Google kuulee kernaasti, mistä ruoista pidät.

1.8. 7:00

Suurten teknologiayhtiöiden hinku käyttäjätietojen perään on tunnettua. Käyttäjän kannattaa joka tilanteessa pohtia, mitä hän haluaa itsestään paljastaa potentiaalisesti mainontaa ja muita tarkoituksia varten ja mitä hän saa tietojensa vastineeksi. Tällä kertaa harkinnan paikka koittaa Google Mapsissa.

Voit nimittäin halutessasi kertoa Googlelle ruokailumieltymyksesi. Sen voi tehdä avaamalla Maps puhelimessa, painamalla oikean yläkulman profiilikuvaasi ja sitten valitsemalla Asetukset > Ylläpidä asetuksia.

Lue lisää: Google Maps kertoo uuden tiedon – hyvä tarkistaa, kun liikut julkisilla

Tässä valikossa on ylimpänä Ruokavalio. Sen alta voit laittaa rastin ruutuun sopiviin kohtiin, jotka ovat:

  • Alkoholiton

  • Gluteeniton

  • Halal

  • Kasvisruoka

  • Košer

  • Vegaaninen

Tämä auttaa Mapsia antamaan entistä hyödyllisempiä suosituksia.

Vaihtoehdot ovat jokseenkin rajalliset, mutta mieltymyksiään voi tarkentaa Mapsin muissa valikoissa. Kuvakaappaus.

Ylläpidä asetuksia -valikossa on myös kohdat Kiinnostavat ja Ei kiinnosta. Ensiksi mainitussa voit lisätä kiinnostuksen kohteita lukuisista eri ruokalajeista, kun taas jälkimmäisessä voit sulkea niitä pois.

Kiinnostavat-valikossa voit nähdä myös muita aiheita, joista Google olettaa sinun olevan kiinnostunut. Ruuan lisäksi aiheet voivat vaihdella pikaviestimistä kalastukseen ja puhelinvalmistajasta videopeleihin. Niitä voi poistaa painamalla aiheiden vieressä olevaa X:ää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?