Koronavilkun asennukset laskivat melkein 700 000:lla huhtikuusta - Mobiili - Ilta-Sanomat

Korona­vilkun suosio romahti – 700 000 lopetti käytön

Koronavilkku-sovelluksen käyttäjämäärä on pudonnut merkittävästi. Ylilääkäri arvioi Ylelle, että juuri nyt sovellus olisi kuitenkin erityisen hyödyllinen.

Koronavilkun käyttäjämäärä valahti alle 1,8 miljoonaan.

27.7. 7:00

Suomen virallinen koronatartuntojen seurantasovellus Koronavilkku löytyy huomattavasti harvemmasta puhelimesta kuin vielä kevään huipussaan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tilasto paljastaa.

Kun vielä huhtikuussa Koronavilkkua käytti lähes 2,5 miljoonaa suomalaista, nyt käyttäjiä on melkein 700 000 vähemmän. Viimeisin tieto heinäkuun alusta kertoo käyttäjämääräksi alle 1,8 miljoonaa henkeä.

Tarkalleen ottaen luku kertoo toiminnassa olevien Koronavilkku-sovellusten lukumäärän. Aiemmin tilastosta uutisoi Yle, joka arvioi laskun syyksi muun muassa uudet puhelimet, joihin Koronavilkkua ei ole enää tullut asennettua.

Yle on aikaisemmin selvittänyt Koronavilkun aiheuttaneen tartunnanjäljittäjille jopa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kuitenkin juuri nyt, kun viruksen muita ärhäkkäämmin leviävä deltamuunnos uhkaa, olisi Koronavilkusta arviolta aiempaa enemmän hyötyä.

Lue lisää: Yle: Ylilääkäri poisti Koronavilkun puhelimestaan ja on valmis suosittelemaan käytön lopettamista – onko sovellus ymmärretty väärin?

– Kuitenkin jos tässä tilanteessa ajatellaan nuorisoa ja sitä, että tartunnanjäljitys on voimakkaasti ruuhkautunut, niin sovelluksesta saattaisi olla hyötyä silloin, kun nuoret tapaavat toisiaan. Jos Koronavilkku hälyttää, niin he tietäisivät olla varovaisia ja mieluusti hakeutua testiin, pohtii HUSin infektioylilääkäri Asko Järvinen Ylelle.

Koronavilkku on älypuhelimessa hiljaa taustalla toimiva sovellus, joka tarkkailee käyttäjän kontakteja muihin, joilla on sama sovellus puhelimessaan. Jos sovellus päättelee käyttäjien olleen tarpeeksi kauan ja tarpeeksi lähellä toisiaan ja yksi käyttäjä ilmoittaa sovellukseen vahvistetun tartuntansa, saa toinen käyttäjä puhelimeensa ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta.

Lue lisää: Tartunnasta ilmoittaminen nopeutuu helsinkiläisten Koronavilkussa

Suomi on siirtynyt korona­pandemian neljänteen aaltoon. Siitä tekee huolestuttavan muun muassa se, että maailmalla leviää tällä hetkellä voimakkaimmin koronaviruksen entistä tarttuvampi deltamuunnos. Samalla kuitenkin rokotteen uskotaan olevan deltamuunnosta vastaan yhtä tehokas kuin koronan muitakin muunnoksia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?