Netflix vahvisti laajentumisen peleihin - Mobiili - Ilta-Sanomat

Netflix paljasti pelisuunnitelmansa – ensimmäisenä puhelimiin

Suoratoistopalvelu vahvistaa aikeensa laajentaa videopeleihin.

Netflix ei paljastanut aikataulua.

21.7. 10:50

Yhdysvaltalainen tv-ohjelmien ja elokuvien suoratoistopalvelu Netflix vahvisti pelisuunnitelmansa osavuosikatsauksensa (pdf) yhteydessä.

Palvelun laajentumista videopeleihin on ounasteltu jo kuukausia, ja pelien on veikattu tulevan tarjolle ensi vuoden aikana.

Netflix ei kertonut aikataulua, mutta sanoi keskittyvänsä ensin lähinnä mobiilipeleihin.

Pelit sisältyvät jäsenten Netflix-tilaukseen ilman ylimääräisiä kuluja samalla tavalla kuin elokuvat ja sarjat. Aluksi keskitymme lähinnä peleihin mobiililaitteissa.

Netflix sanoo laajennuksen peleihin olevan varhaisessa vaiheessa ja se rakentuu yhtiön aiemmille vuorovaikutteisille kokemuksille, kuten Black Mirror Bandersnatch ja Stranger Things -pelit.

Lue myös: Tarkka kysymys synkästä tv-sarjasta paljasti – Netflix tietää sinusta enemmän kuin ehkä arvaatkaan

Netflix näkee pelit uutena sisältökategoriana samalla tavalla kuin alkuperäiset elokuvat ja animaatiot. Suoratoistopalvelu katsoo ajan olevan kypsä sen selvittämiseksi, miten käyttäjät suhtautuvat peleihin.

Vaikka pelit sisältyvät nykyisiin tilauksiin, on veikattu, että laajennus antaa Netflixille oikeutuksen tilaushintojen nostamiseen tulevaisuudessa.

Lue lisää: Netflix laajentaa peleihin – saattaa käydä kukkarollasi, vaikka et koskaan pelaisi

Netflixin liikevaihto kasvoi huhti–kesäkuussa 19 prosentilla viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 7,3 miljardiin dollariin eli 6,2 miljardiin euroon.

Netflixin mukaan sillä oli osavuosikatsauksen lopulla 209 miljoonaa käyttäjää. Käyttäjien määrän kasvu on yhtiön mukaan ollut tänä vuonna viime vuotta hitaampaa, mutta kuitenkin ennusteita parempaa.

Lue lisää: Netflixin käyttäjämäärien kasvu ja liikevaihto ennusteita parempaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?