Google paljasti Androidin uusia ominaisuuksia – yhdestä on pelaajille varmasti iloa

Google kertoi Android 12 -käyttöjärjestelmän uusista ominaisuuksista Google for Games Developer Summit -seminaarissa.

Google esitteli Android 12 -käyttöjärjestelmän uusia ominaisuuksia Google for Games Developer Summit -seminaarissa.

13.7.2021 14:10

Google on kertonut lisää Android 12 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksista kaksipäiväisessä Google for Games Developer Summit -seminaarissa (YouTube-linkki), joka päättyy tänään. Tulevaisuudessa voit pelata pelejä jo niiden latautuessa Android-laitteellesi.

Ominaisuus on tuttu lukuisista suurista pelien verkkokaupoista. Latauksessa priorisoidaan pelin toiminnalle olennaisimmat osat ja ladataan vähemmän tarpeelliset osat myöhemmin. Googlen mukaan ominaisuus mahdollistaa peliin pääsyn jopa kaksi kertaa aiempaa nopeammin.

Ominaisuus sisältyy Googlen Play Store -ohjelmistokaupan Play Asset Delivery -pakettiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että PADia käyttävien pelinkehittäjien ei tarvitse erikseen ottaa uutta latausominaisuutta käyttöön vaan se toimii automaattisesti.

Lue lisää: Android 12 lähestyy: Tässä isoimmat muutokset

Lue lisää: Google rakentaa salaista verkkoa: Tuleeko osaksi Android-puhelimia?

Androidin tuleva uusi versio päivittää käyttöjärjestelmää muillakin tavoilla. Google kertoi toukokuussa mittavasta ulkoasupäivityksestä, jossa Androidin painikkeet, värit ja animaatiot laitetaan uuteen uskoon.

Samalla päivittyvät Androidin turvallisuusominaisuudet. Uusi Privacy Dashboard -nimeä kantava ominaisuus antaa käyttäjän hallita ja seurata puhelimen tietoja käyttäviä sovelluksia. Jatkossa myös puhelimen yläpalkissa näkyy, jos jokin sovellus käyttää kameraa tai mikrofonia.

Lisäksi Android 12 antaa mahdollisuuden hallinnoida puhelimen sijaintitietoja tarkemmin. Voit esimerkiksi päättää antaa sääsovellukselle vain suurpiirteisen tiedon sijainnistasi, koska ne eivät lähtökohtaisesti tarvitse tarkkaa sijaintiasi tarkkojen säätietojen antamiseksi.

Android 12 on tällä hetkellä betaversiossa 2.1. Täyden version julkaisun ajankohdasta ei vielä ole varmuutta, mutta edellisistä versioista päätellen uusi versio julkaistaan todennäköisesti syksyllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?