WhatsApp kehittää parempaa linkkien esikatselua ja valokuvien laatuasetuksia - Mobiili - Ilta-Sanomat

WhatsAppiin kaksi uudistusta: Toisesta on iloa, jos lähetät kuvia

Työlistalla ovat valokuvien laatuasetukset ja paremmat verkkolinkkien esikatselut, WABetaInfo kertoo.

WhatsApp on jopa kasvattanut suosiotaan Suomessa, vaikka alkuvuonna sovellusta arvosteltiin ankarasti uusista käyttöehdoista.

14.7. 7:00

Facebookin omistama pikaviestin WhatsApp työstää kahdenlaisia uudistuksia, jotka WABetaInfo löysi sovelluksen testiversioista.

Yksi kehitteillä oleva muutos koskee valokuvien laatuasetuksia. Jo aiemmin tiedettiin WhatsAppin paiskivan töitä videoiden laatuasetusten kanssa. Nyt pikaviestimen varhaisesta Androidin testiversiosta löytyivät todisteet, että samat asetukset ovat tulossa myös valokuviin.

Jos ja kun ominaisuus toteutuu nykyisessä muodossaan, käyttäjä voi videota tai valokuvaa jakaessaan päättää, lähetetäänkö se suositellulla automaattisella laadulla, parhaalla laadulla vai dataa säästävällä laadulla. Viimeksi mainittu aktivoituu, jos Androidissa on päällä datansäästö.

Kyseessä ei ole ainoa ennakoitu muutos valokuviin ja videoihin. WhatsAppiin on myös tulossa mahdollisuus lähettää valokuvia tai videoita, joita pystyy katsomaan vain kerran ennen niiden automaattista tuhoamista.

Lue lisää: Näy kerran ja tuhoudu: WhatsApp-uudistuksesta lisää tietoa

Toinen tulossa oleva muutos koskee verkkolinkkejä. Sekä iOS:ssä että Androidissa kehitellään entistä parempaa linkkien esikatselua. Se tarkoittaa, että käyttäjä saa linkin kohteesta nykyistä isomman esinäkymän menemättä varsinaisesti verkkosivulle.

Muutos saattaa parantaa tietoturvaa, jos isommista esikatseluista voi paremmin päätellä, viekö linkki sinne minne luvattiin. Tosin kaikki verkkosivut eivät tue suuria esikatseluita, jolloin WhatsApp turvautuu näyttämään sivuista vain pienen esikatselukuvan.

WhatsApp joutui alkuvuonna selittämään toistuvasti uusia käyttöehtojaan, joista syntyi paljon kiukkua. Tästä huolimatta sovellus on Suomessa jopa entistä suositumpi, uusi tutkimus selvitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?