TikTok sallii 3 minuutin videot - Mobiili - Ilta-Sanomat

TikTok tekee ison muutoksen – heitti samalla miljoonia alaikäisiä ulos

TikTokin videot voivat pian olla enintään kolmen minuutin mittaisia.

TikTokissa on voinut jo nähdä entistä pidempiä videoita, mutta nyt uudistus tulee kaikille.

3.7. 7:04

Etenkin nuorten käyttäjien suosiossa oleva kiinalainen videosovellus TikTok poistaa rajoituksen, joka on pakottanut videot enintään 60 sekunnin mittaisiksi.

TikTok kertoo, että kaikki käyttäjät saavat lähiviikkoina mahdollisuuden tehdä enintään kolmen minuutin mittaisia videoita. Tätä ovat monet käyttäjät kuulemma pyytäneet, jotta heidän ei tarvitsisi jakaa vaikkapa yli minuutin mittaiseksi venyvää kokkausvideotaan useampaan osaan.

TikTokissa on voinut jo nähdä pidempiä videoita, sillä osa julkaisijoista on päässyt kokeilemaan uudistusta etunenässä. Kun käyttäjä saa mahdollisuuden enintään kolmen minuutin videoihin, sovellus kertoo siitä erikseen.

Nähtäväksi jää, kuinka kauan kolme minuuttia pysyy maksimipituutena. TikTokin aloittaessa videot saivat olla enintään 15 sekunnin mittaisia, mutta myöhemmin rajoitusta höllennettiin yhteen minuuttiin.

The Verge ennakoi, että muutoksesta huolimatta monet videoiden julkaisijat halkovat videonsa jatkossakin eri klippeihin koukuttaakseen katsojiaan.

TikTok on nuorison suosion myötä joutunut myös arvostelun kohteeksi videoista, jotka ovat järkyttäneet lapsia. Äskettäin palvelussa pyöri esimerkiksi päällisin puolin viaton video, joka muuttui varoittamatta miehen teloitukseksi.

Lue lisää: Suomalaispoika järkyttyi TikTokissa – video tanssivasta tytöstä sai hirvittävän käänteen

TikTok kertoi läpinäkyvyysraportissaan poistaneensa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yli 7 miljoonaa käyttäjätiliä, joiden epäillään kuuluneen alaikäisille käyttäjille. TikTokin ikäraja on 13 vuotta, mutta rajoitusta on ollut helppo kiertää.

Mikäli alle 13-vuotias ilmoittaa todellisen ikänsä TikTok-tiliä perustaessaan, hän ohjautuu sovelluksen rajoitettuun ja paremmin suojattuun versioon nimeltä TikTok for Younger Users.

Kaiken kaikkiaan TikTok poisti yli 11 miljoonaa käyttäjätiliä ensimmäisen neljänneksen aikana. Videoita se hävitti lähes 62 miljoonaa yhteisösääntöjen tai käyttöehtojen vastaisina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?