WhatsAppin kerran katsottavat kuvat ja videot pääsivät testiin - Mobiili - Ilta-Sanomat

Näy kerran ja tuhoudu: WhatsApp-uudistuksesta lisää tietoa

Katselun jälkeen katoavat kuvat ja videot lähestyvät. WABetaInfo poimi toiminnosta lisää yksityiskohtia.

Ominaisuus parantaa tietoturvaa, mutta siihen ei pidä luottaa sokeasti.

2.7.2021 7:03

Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin hiljattain paljastama tuleva WhatsApp-toiminto ”view once” on edennyt testivaiheeseen, WABetaInfo kertoo. Samalla toiminnosta on saatu lisää tietoa.

Lue lisää: WhatsAppiin 3 muutosta: Tällainen on uusi ”katso kerran”

Kyseessä on uusi tapa lähettää valokuvia ja videoita. Vastaanottaja voi avata lähettämäsi valokuvan tai videon yhden kerran, minkä jälkeen ne katoavat chatista. Lähettäjä saa kuittauksen median katsomisesta, kun vastaanottaja on avannut sen. Toiminnon voi laittaa päälle kuvatekstikentän oikeassa reunassa olevasta 1:stä, jota kehystää osin katkoviivainen ympyrä.

Jos vastaanottaja on kytkenyt lukukuittaukset pois päältä, lähettäjä ei saa tietoa median avaamisesta. Ryhmissä käyttäjä voi kuitenkin silti nähdä, kun muut käyttäjät avaavat view once -sisältöä. Viestin tiedot paljastavat, kuka niitä katsoi. Myös estetyt kontaktit pystyvät avaamaan yhteisissä ryhmissä jaettuja ja kertakatseluun asetettuja kuvia ja videoita.

Vanha varoitus pätee yhä: Älä luota siihen, että kerran katsottava media todella katoaa. Vastaanottaja voi ottaa siitä vaikka ruutukaappauksen, eikä WhatsApp edelleenkään varoita sellaisesta toiminnasta. Ja vaikka varoittaisi, kuvat ja videot voi ikuistaa vaikka toisen puhelimen kameralla.

Toimintoa testataan Androidissa parhaillaan. Aikataulua sen laajasta saatavuudesta ei annettu. WABetaInfon mukaan kuitenkin jo nyt muutkin kuin testaajat voivat vastaanottaa kerran katsottavaa mediaa.

Lue lisää: Muutos WhatsAppin siirtoon ja käyttöön­ottoon: Voit saada soiton

Lue lisää: WhatsAppiin 3 muutosta: Tällainen on uusi ”katso kerran”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?