Tartunnasta ilmoittaminen nopeutuu helsinkiläisten Koronavilkussa

Avauskoodien automaattinen jakelu alkoi Helsingissä.

Korovalkkuun syötettävän altistuskoodin saa nyt automatisoidusti Helsingissä.

24.6.2021 15:24

Koronavilkku-sovelluksen automaattinen avauskoodien lähetys on otettu käyttöön Helsingissä. Asiasta kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos perjantaina.

Koronavilkku on Suomen virallinen mobiilisovellus koronaviruksen tartuntaketjujen seuraamiseen ja taudin uhkan lieventämiseen.

Kun Koronavilkun käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hänelle lähetetään terveydenhuollosta kertakäyttöinen avauskoodi tekstiviestillä. Koodin syöttäminen Koronavilkkuun on vapaaehtoista. Mutta kun käyttäjä tekee niin, aiemmin kohdatut sovelluksen käyttäjät saavat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta.

Tähän asti tämän koodin on toimittanut terveydenhuollon työntekijä. THL:n mukaan avauskoodin automaattinen lähettäminen nopeuttaa koodin toimittamista Koronavilkun käyttäjälle, ja siten myös muut sovelluksen käyttäjät voivat saada tiedon mahdollisesta altistumisesta entistä nopeammin.

Automaatio liittyy laajempaan muutokseen Koronavilkun avauskoodeissa. Nyt ne ovat myös voimassa aiempaa pidempään.

Lue lisää: Koronavilkkuun tärkeä muutos – poistaa monia turhauttaneen ongelman

Automaatio on nyt ajankohtainen ikävästä syystä. Jalkapallon EM-kisoja Pietarissa seuranneita suomalaisia päästettiin sadoittain rajan yli takaisin ilman koronatestiä.

Lue lisää: Yle: Suomessa jo 80 varmistunutta koronatapausta EM-kisoista – ylilääkäri pelkää testaamattomien 800 ihmisen takia

Muutokset eivät vaadi mitään toimenpiteitä Koronavilkku-sovelluksen käyttäjältä. THL suosittaa Koronavilkun pitämistä käytössä edelleen, vaikka tautiluvut ovat parantuneet ja rokotukset edistyvät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?