Honor-puhelimille uusi alku: Googlen palvelut palaavat

Kiinalaisvalmistaja tuo uuden puhelimensa markkinoille Googlen palveluilla.

Honor 50 -puhelimet julkaistiin Kiinassa, mutta ne tulevat myyntiin myös muualla.

17.6.2021 10:44

Googlen palvelut palaavat Huaweista irtautuneen kiinalaisen kännykkävalmistaja Honorin uusiin puhelimiin. Yhtiö vahvisti asian julkaistuaan uuden Honor 50 -mallisarjansa Kiinassa eilisiltana. Asiasta kirjoittaa muun muassa The Verge.

Googlen palvelut katosivat myös Honorin uusista puhelimista vuonna 2019 Yhdysvaltain kauppaministeriön määräyksellä.

Google sertifioi uudet Honor 50- ja 50 Pro -puhelimet, ja ne varustetaan Googlen palveluilla. Tämä tuo laitteisiin muun muassa Google Mapsin, Play-sovelluskaupan ja muita amerikkalaisyhtiön sovelluksia.

Laitteet tulevat myyntiin myös kansainvälisillä markkinoilla. Ne on varustettu 100 megapikselin pääkameralla sekä 120 hertsin näytöllä ja amerikkalaisen Qualcommin Snapdragon 778G -piirisarjalla.

Honor ei kommentoinut sitä, tuleeko Googlen puheluita päivityksenä aikaisempiin, yksinomaan Huawein mobiilipalveluilla toteutettuihin puhelimiin.

Tämä on epätodennäköistä ainakin sellaisten puhelimien suhteen, jotka julkaistiin Honorin ollessa vielä Huawein tytäryhtiö. Huawei on edelleen USA:n kauppaministeriön mustalla listalla, eivätkä amerikkalaisyhtiöt saa käydä kauppaa sen kanssa ilman erityislupaa.

Huawei myi Honorin kiinalaisten yhtiöiden yhteenliittymälle marraskuussa 2020.

Lue lisää: USA:n pakotteet purivat: Huawei myi ison osan puhelinbisnestään

Pian tämän jälkeen Honor ilmoitti siirtyvänsä käyttämään puhelimissaan taiwanilaisen Mediatekin ja amerikkalaisen Qualcommin siruja. Aiemmin Honorit oli varustettu emoyhtiö Huawein omilla Kirin-piireillä.

Lue lisää: Honor irtautui Huaweista ja julkaisi ensimmäisen ”oman” puhelimen – kysyimme heti, miten on Googlen palveluiden laita

Honor-puhelimet ehtivät saavuttaa suuren suosion Suomessa ennen Yhdysvaltain pakotteiden alkua. Nähtäväksi jää, miten yhtiö pystyy saamaan takaisin asemansa, jotka se menetti muun muassa Samsungille, Xiaomille ja Oppoon sulautuvalle OnePlussalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?