Muutos WhatsAppin siirtoon ja käyttöönottoon: Voit saada soiton - Mobiili - Ilta-Sanomat

Muutos WhatsAppin siirtoon ja käyttöön­ottoon: Voit saada soiton

Automaattipuhelut ovat tulossa WhatsAppiin, WABetaInfo kertoo.

Kaksivaiheisella tunnistuksella on huono kaiku WhatsAppin omistavassa Facebookissa.

13.6. 16:08

WhatsApp-pikaviestin testaa Android-sovelluksen betaversiossa uudenlaista tapaa tunnistaa käyttäjä, WABetaInfo uutisoi. Kyseessä on tuore kaksivaiheisen tunnistuksen muoto, josta käytetään nimeä Flash Calls.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on sisäänkirjautumiseen lisävaiheen tuova, mutta turvallisuutta merkittävästi parantava tekniikka. Sillä estetään tunkeutujia pääsemään käsiksi toisten käyttäjätileihin esimerkiksi silloin, jos he tietävät salasanan.

Nykyisellään WhatsApp edellyttää käyttäjän varmistusta tekstiviestillä tai puhelulla, kun WhatsAppiin luo uutta tiliä tai vanhan tilin rekisteröi uuteen laitteeseen. Kummassakin tapauksessa käyttäjän pitää syöttää WhatsAppin antama kuusinumeroinen koodi.

Flash Calls automatisoi koko prosessin. Tässä tunnistustavassa WhatsApp soittaa ja lopettaa puhelun itse häiritsemättä käyttäjää. Käyttäjän ei tarvitse näpytellä varmistuskoodia enää itse.

Lue myös: WhatsAppiin 3 muutosta: Tällainen on uusi ”katso kerran”

Puhelu varmistaa, että puhelimen viimeisin vastaanotettu puhelu tulee siitä samasta numerosta, joka antaa kuusinumeroisen koodin. WABetaInfon mukaan tämä puhelinnumero on aina erilainen, joten tunnistustapaa ei pitäisi olla mahdollista huijata.

Uudistuksen tekninen toteutustapa on vielä hieman epäselvä. Asia hoidettaneen kahdella automatisoidulla puhelulla: Ensimmäisessä annetaan vahvistuskoodi. Toisessa tarkistetaan, että ensimmäinen puhelu on tullut samaan puhelinlaitteeseen.

Tämä edellyttää, että WhatsApp-sovellukselle annetaan lupa soittaa ja hallita puheluita ja päästä käsiksi käyttäjän puhelutietoihin. WhatsApp tähdentää, että pääsyä lokeihin tarvitaan vain sen varmistamiseksi, että viimeisin puhelu on tullut oikeasta numerosta.

Kätevä toiminto voi silti herättää huolia. Aiemmin WhatsAppin emoyhtiö Facebook on käyttänyt väärin puhelinnumeroita, joita se pyysi kaksivaiheista tunnistusta varten.

Lue lisää: Facebook pyysi käyttäjiltä puhelinnumeroita turvallisuuden nimissä – tulos oli päinvastainen

Flash Callsien aikataulu on epäselvä. Valinnainen toiminto ei ole luvassa WhatsAppin iOS-versioon, koska Apple ei salli puheluhistorian lukemista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?