Nainen vei iPhonen huoltoon – korjaajat laittoivat puhelimella olleet alastonkuvat nettiin

Nainen sai Applelta Yhdysvalloissa miljoonakorvaukset huoltoyhtiön työntekijöiden tempauksesta. Asiasta kertoo The Telegraph.

Työntekijät saivat lähtöpassit.

9.6.2021 12:51

Apple maksoi Oregonissa Yhdysvalloissa asuvalle opiskelijalle miljoonakorvaukset sen jälkeen, kun kaksi Applen valtuuttaman huoltoyhtiö Pegatronin työntekijää oli kaivanut hänen huoltoon toimittamastaan iPhonesta kymmenen enemmän tai vähemmän alastonta valokuvaa ja yhden seksivideon.

Asiasta uutisoi The Telegraph maksumuurin takana. Julkaisua lainaa esimerkiksi AppleInsider. Työntekijät julkaisivat valokuvat ja videon naisen Facebook-tilillä vuonna 2016. Hän sai tietää asiasta ystäviltään. Nainen uhkasi oikeuskanteella, jonka Apple sovitteli salaiseksi jääneellä summalla. Nainen oli vaatinut 5 miljoonaa dollaria.

Tapahtumat paljastuivat vasta nyt toisen oikeuskanteen yhteydessä. Apple vahvistaa tiedot ja sanoo selvittäneensä asian juurta jaksain. Työntekijät erotettiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun iPhone-huoltajia on jäänyt kiinni seksuaalisten kuvien varastamisesta asiakkaiden laitteista. Vuonna 2019 Apple erotti Apple Store -kauppansa työntekijän Yhdysvalloissa, kun tämä oli löytänyt liikkeessä vierailleen naisen iPhonesta erittäin henkilökohtaisen valokuvan ja lähettänyt sen omaan puhelinnumeroonsa.

Lue lisää: Nainen jätti iPhoneen intiimikuvan ja vei puhelimen korjattavaksi – ei olisi pitänyt

Aikaisemmin on kerrottu, kuinka ainakin yhdessä Apple Storessa asiakkaiden laitteita kohtaan osoitettiin miltei käsittämätöntä välinpitämättömyyttä.

Lue lisää: Kauhujen Apple Store: Asiakkaan kiintolevy kelpasi skeittilaudaksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?