Google ei halunnut ihmisten ottavan paikannusta pois päältä – piilotti asetukset, ettei niitä löydettäisi - Mobiili - Ilta-Sanomat

Google ei halunnut ihmisten ottavan paikannusta pois päältä – piilotti asetukset, ettei niitä löydettäisi

Asia kävi ilmi Googlea vastaan vuonna 2018 nostetun syytteen käsittelyssä.

Google paikantaa käyttäjänsä, vaikka aikajanaominaisuus olisi poissa päältä. Paikannuksen ottaminen pois päältä kokonaan vaikeuttaa kuitenkin esimerkiksi karttaohjelmien toimintaa.

4.6. 11:23

Google on pyrkinyt tekemään piilottamaan Android-puhelimiensa paikannusasetuksen mahdollisimman syvälle valikoihin, jotta käyttäjien olisi vaikeaa ottaa seuranta pois päältä. Asiasta kirjoittaa Cnet.

Googlea vastaan nostettuun petossyytteeseen liittyvät oikeuden asiakirjat ovat luettavissa USA:n Arizonan osavaltion oikeuden verkkosivuilta. Vuonna 2018 nostetun kanteen mukaan Google jatkaa käyttäjien seuraamista, vaikka nämä kytkisivät paikannushistorian pois päältä.

Lue lisää: Google myönsi: Seuraa käyttäjiään, vaikka kieltäisit sijainnin tallentamisen

Kun asetuksiin pääsyä aiemmin helpotettiin, moni käyttäjä otti seurannan pois päältä. Tämän jälkeen Google piilotti asetukset vaikeammin löydettäväksi ja painosti sen Androidia käyttäviä puhelinvalmistajia tekemään vastaavia muutoksia.

Yksi laitevalmistajista oli puhelimistaan hiljattain luopunut LG, joka siirsi paikannusasetukset päävalikostaan alemmalle tasolle.

Taustalla ovat liiketoiminnalliset syyt, sillä kohdennettujen mainosten esittäminen on Googlen pääbisnes. Käyttäjien paikantaminen ja henkilökohtaisten tietojen hyödyntäminen on tässä pääosassa.

Lue lisää: Google voi näyttää karmivan muistutuksen – puhelinseurannan uhrille ei suojaa

Google ei ole kommentoinut asiaa.

Google ei ole ainoa mainoksia mainoksia näyttävä yhtiö, jonka epäillään pitävän ihmisiä pimennossa toiminnastaan. Myös Facebook ja Twitter ovat saaneet osansa syytöksistä.

Lue lisää: Hammastahnamainos herätti epäilyt – tällä tavalla sinua seurataan

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?