WhatsAppin ja Messengerin yhdistämisestä löytyi uusia todisteita - Mobiili - Ilta-Sanomat

WhatsAppiin ja Messengeriin tulossa mullistus – tältä se voisi näyttää

Messengeristä paljastui hiljainen muutos, joka lisää WhatsApp-keskustelut. Työ on vielä kesken.

Facebook päätti viestipalvelujensa yhdistämisestä vuonna 2019.­

20.4. 7:00

Facebookin suurhanke Messengerin, Instagramin ja WhatsAppin yhdistämiseksi etenee, WABetaInfo uutisoi. Twitter-käyttäjä Alessandro Paluzzi huomasi Messengeriin piilotetun muutoksen, joka lisää siihen WhatsApp-keskustelut.

Paluzzi julkaisi twiitin siitä, miltä muutos voi näyttää sitten, kun se on oikeasti saatavilla. Hän pakotti yhden keskusteluketjun näkymään WhatsApp-keskusteluna, mutta todellisuudessa hän ei lähettänyt viestiä WhatsAppin ja Messengerin välillä. Se ei ole vielä mahdollista.

WhatsAppin ja Messengerin yhdistäminen on WABetaInfon mukaan vapaaehtoista samoin kuin Instagramin ja Messengerin yhdistäminen jo on. Jos esimerkiksi WhatsAppin käyttäjä ei hyväksy kytköstä, hän voi silti oletetusti jatkaa viestipalvelunsa käyttöä ilman rajoituksia.

Viranomaiset ovat kuitenkin pelänneet, että palvelujen yhdistäminen voisi tehostaa entisestään käyttäjätietojen keruuta Facebookille. Taustalla on riita Facebookin ja WhatsAppin käyttäjien tietojen yhdistämisestä. Kun Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014, se lupasi ettei tietoja yhdistetä. Sittemmin yhtiö on vetänyt lupaustaan takaisin ja alkanut muun muassa siirtää käyttäjien puhelinnumeroita WhatsAppista itselleen, ellei asiaa erikseen estetty.

Asia poiki lihavan riidan alkuvuodesta, kun WhatsApp ilmoitti alkuvuodesta muuttavansa käyttöehtojaan. EU:ssa muutokset rajoittuvat WhatsApp-käyttäjien viestittelyyn yritystilien kanssa. Muualla maailmassa tietojen vaihtaminen on laajempaa.

Käyttäjätietojen kerääminen on tällä hetkellä Facebookille tavallistakin kuumempi peruna, koska yhtiöstä kaavittiin 500 miljoonan käyttäjän tiedot, ja Facebook kuittasi asian rajua arvostelua kirvoittaneella tavalla.

WABetaInfo odottaa, että WhatsApp saa ajan myötä useita Messengerissä olevia toimintoja kuten viestien reaktiot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?