LG lopettaa matkapuhelinten myymisen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Elektroniikkajätti hylkää älypuhelimet – nyt tarkkana

Korealaisvalmistaja poistuu älypuhelinmarkkinoilta kesällä. Hyviä diilejä voi olla luvassa.

LG:n erikoinen ja kahdella näytöllä varustettu Wing jäi yhtiön yhdeksi viimeisistä älypuhelinmalleista.­

6.4. 19:39

Eteläkorealainen LG Electronics ilmoittaa lopettavansa matkapuhelinten valmistamisen. Tiedotteen mukaan mobiililiiketoiminnan yksikkö suljetaan, ja prosessin pitäisi olla valmis heinäkuun loppuun mennessä tänä vuonna. Joitakin malleja saattaa yhä olla saatavissa sen jälkeenkin varastoja tyhjennettäessä.

ZDNetin mukaan tilanne voi tarkoittaa hyviä diilejä älypuhelinten ostajille etenkin heinäkuun lopun takarajan lähestyessä. Uutispalvelun mukaan tilanne vastaa sitä, kun autovalmistaja lopettaa jonkun mallinsa. Sen voi silloin saada huomattavalla alennuksella.

Tähän saattaa kuitenkin sisältyä riski. LG:n mukaan nykyiset puhelinasiakkaat saavat tukea ja ohjelmistopäivityksiä malleihinsa määrittelemättömän ajan, joka vaihtelee alueittain. Saattaa siis olla, että uuden ostoksen turvallinen elinkaari jää lyhyeksi.

LG:n mukaan kilpailu puhelinmarkkinoilla on ”uskomattoman” kovaa, ja päätös mahdollistaa panostamisen esimerkiksi sähköautojen osiin, älykoteihin, robotiikkaan ja tekoälyyn. Osaamista mobiiliteknologiassa käytetään 6g-verkkojen kehittämiseen.

Päätöstä osattiin odottaa. Tammikuussa vuoti toimitusjohtaja Kwon Bong-seokin viesti, jonka mukaan LG harkitsee kilpailun kovenemisen vuoksi älypuhelintoimintojen myymistä, lopettamista tai karsimista. Liiketoiminta on ollut yhtiölle tappiollista vuosien ajan.

Bong-seok vakuutti tammikuussa, että työpaikat säilytetään päätöksestä riippumatta. Nyt LG sanoo, että päätöksen vaikutukset työntekijöihin selvitetään paikallisella tasolla.

LG ei ole ollut merkittävä peluri Suomen älypuhelimissa. Merkkiä ei ole juuri nähty teleoperaattorien tai suurten kodinkoneketjujen myydyimpien puhelinten listoilla. Globaalisti LG:llä on noin 2 prosentin osuus älypuhelimista, uutistoimisto Reuters kirjoittaa.

Yhtiö kuitenkin muistetaan älypuhelinten pioneerina, joka muun muassa esitteli markkinoiden ensimmäisen kahdella suoritinytimellä varustetun mallin.

LG:tä kiitetään myös ultralaajakulmakameran ja kapasitiivisen kosketusnäytön esittelemisestä puhelimissa. Jälkimmäinen tarkoittaa, että näytöt ovat herkempiä kosketukselle ja tukevat useaa samanaikaista kosketusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?