Bill Gates kertoo, onko hän iPhone- vai Android-mies - Mobiili - Ilta-Sanomat

Bill Gates valitsi iPhonen sijaan Android-puhelimen – tässä syy

Microsoftin perustajalla on puhelinsuosikkinsa, joka ei liene kovin suuri yllätys.

Microsoft epäonnistui puhelinten käyttöjärjestelmäkisassa Bill Gatesin alaisuudessa.­

1.3. 11:21

Microsoftin perustajiin lukeutuva ja yhtiötä pitkään johtanut Bill Gates kertoo, onko hän iPhone- vai Android-miehiä.

– Käytän itse asiassa Android-puhelinta, mutta koska haluan pysyä kärryillä kaikesta, hypistelen usein iPhonejakin. Mutta puhelin, jota kannan mukanani, sattuu olemaan Android, Gates kertoi toimittaja Andrew Ross Sorkinille.

Microsoftin johtotehtävistä jo vetäytynyt Gates osallistui Sorkinin Clubhouse-sovelluksessa tekemään haastatteluun, jossa oli mukana myös Clubhousen perustaja Paul Davidson.

Clubhouse on toistaiseksi saatavilla vain iPhonen käyttämälle iOS-alustalle. Tämän vuoksi Gatesin osallistuminen haastatteluun sai etukäteen aikaan hämmennystä ja monet kysyivät Sorkinilta Twitterissä, onko Gatesillakin iPhone.

Asiasta uutisoi muun muassa Android Central. Gates sanoi pitävänsä Androidista, koska se toimii paremmin yhteen Microsoftin kanssa.

– Jotkut Android-valmistajat esiasentavat Microsoftin ohjelmistoja, mikä tekee siitä helppoa minulle. Ne ovat joustavampia siinä, miten ohjelmistot ottavat yhteyden käyttöjärjestelmään, Gates jatkoi korostaen, että monilla hänen ystävistään on iPhone.

Ei ole tiedossa, miten paljon Gatesin ja Applen edesmenneen perustajan Steve Jobsin välillä verinenkin kilpailu kenties vaikuttaa Gatesin mieltymyksiin. Heidän suhteensa oli sanalla sanoen monimutkainen.

Vuonna 2019 Gates harmitteli suurta virhettään, joka oli Microsoftin epäonnistuminen mobiilikäyttöjärjestelmien kilpailussa Androidia vastaan.

– Suurin virhe oli, että johdossani Microsoft ei saavuttanut sitä, mitä Android on – eli puhelimien standardikäyttöjärjestelmää Apple pois lukien. Se oli kisa, joka Microsoftin olisi pitänyt voittaa, Gates sanoi.

Viime vuonna aloittanut Clubhouse on viime aikoina kerännyt miljoonia käyttäjiä, vaikka siihen pääsee sisälle vain kutsusta. Davidson sanoi Sorkinille, että sovelluksen Android-versio on tekeillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?