WhatsApp alkaa esittää uusia ilmoituksia käyttöehtojen muutoksesta - Mobiili - Ilta-Sanomat

Näet pian WhatsAppissa uudenlaisia ilmoituksia – tästä on kyse

WhatsApp yrittää korjata virheitään uusien käyttöehtojensa kanssa ja alkaa esittää uudenlaisia ilmoituksia.

Käyttöehdot tulee hyväksyä 15. toukokuuta mennessä.

20.2. 7:00

Facebookin omistama pikaviestin WhatsApp kertoo uusista ilmoituksista, joita pikaviestimen käyttäjät alkavat nähdä lähiviikkoina. WhatsApp alkaa esittää banneria, joka tarjoaa tietoa tulevasta käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön muutoksesta. Bannerin klikkaaminen vie lisätietojen äärelle.

Muutokset tulee hyväksyä 15. toukokuuta mennessä, ja bannerin kautta käyttäjät voivat tutustua asiaan omassa tahdissaan.

Lopulta WhatsApp alkaa myös muistuttaa käyttäjiä lukemaan ja hyväksymään muutokset, jotta he voivat jatkaa sovelluksen käyttöä. Jo aikaisemmin WhatsApp alkoi viestiä muutoksesta tilaviesteissään.

WhatsApp näyttää ilmoituksia myös eurooppalaisille käyttäjille muttei kertonut, missä määrin EU:ssa näytettävät ilmoitukset muusta maailmasta. Palvelu aiheutti aluksi sekaannusta jättämällä selvästi ilmoittamatta, että Euroopan unionissa käyttöehtojen muutos ei ole yhtä merkittävä asia kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

– Kohtasimme aikaisemmin paljon väärää tietoa tästä päivityksestä, ja teemme edelleen kovasti töitä sekaannuksen poistamiseksi, WhatsApp sanoo blogissaan.

WhatsAppin mukaan muutoksessa on kyse ennen kaikkea chattailusta tai shoppailusta yritysten kanssa, jos käyttäjä niin haluaa tehdä. Palvelu selittää yritysten maksavan sille mahdollisuudesta tarjota asiakaspalvelua WhatsAppissa ja että jotkut toiminnot tarvitsevat yhteyttä Facebookiin.

– Meistä on tärkeää, että ihmiset ymmärtävät miten voimme tarjota WhatsAppin ilmaiseksi.

WhatsApp ei sanonut, mikä rooli käyttäjistä kerättävällä tiedolla on palvelun ilmaisuudessa. Sen sijaan palvelu arvostelee nimeämättömiä kilpailijoitaan, jotka ovat sen mukaan väittäneet olevansa parempia koska ne keräävät vähemmän tietoa.

– Uskomme, että ihmiset hakevat sovelluksilta sekä luotettavuutta että turvallisuutta, vaikka se vaatisi WhatsAppin omaavan joitakin rajoitettuja tietoja, blogissa sanotaan.

WhatsApp on menettänyt viime aikoina käyttäjiä etenkin Signalille ja Telegramille. WhatsAppin viestintää ja siitä seurannutta käyttäjien siirtymää muualle voi pitää epäonnistumisena.

Samaan aikaan WhatsAppin emoyhtiö Facebook on keskellä toisenlaista pr-katastrofia. Yhtiö esti kaikkien australialaisten uutisartikkelien jakamisen, koska maan hallitus halusi asettaa teknologiajätit maksamaan niiden alustoilla tehtävästä uutisten levittämisestä. Google taipui esitykseen vastahakoisesti, mutta Facebook reagoi leikkaamalla koko maan median palvelustaan pois.

WhatsApp alkaa näyttää ilmoituksia sovelluksen sisällä. Taustalla on uusia käyttäjäehtoja koskeva viestintäkatastrofi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?