Italialainen tyttö kuoli TikTokin blackout-haasteeseen, viranomainen kielsi alaikäiset - Mobiili - Ilta-Sanomat

Hirvittävä haaste kiertää TikTokissa: 10-vuotias tyttö kuoli Italiassa

Tytön kuolema sai Italian tietosuojaviranomaisen ryhtymään toimenpiteisiin TikTokia vastaan.

Kuollutta tyttöä on muistettu kukin ja kynttilöin Palermossa.­

26.1. 7:00

10-vuotias tyttö kuoli Palermossa Italiassa otettuaan osaa TikTok-videosovelluksessa kiertäneeseen haasteeseen. Uutistoimisto Reutersin mukaan tytön vanhemmat kertoivat hänen osallistuneen blackout-haasteeseen (tajunnan menetys) laittaen vyön kaulansa ympärille ja pidättäen hengitystään itseään samalla kuvaten.

Syyttäjät tutkivat tapausta mahdollisena itsemurhaan yllyttämisenä. Viranomaiset selvittävät, kutsuiko joku tytön osallistumaan haasteeseen.

Italian tietosuojaviranomainen GPDP on seurauksena kieltänyt TikTokia käsittelemästä sellaisten käyttäjien tietoja, joiden iästä ei ole täyttä varmuutta. Se tarkoittaa, että vahvistamattomat käyttäjät eivät pystyisi julkaisemaan palvelussa videoita tai olemaan tekemisissä muiden palvelun käyttäjien kanssa.

TikTokin ikäraja on 13 vuotta, mutta moni tämänkään ikäinen ei välttämättä ole valmis käyttämään nuorten suosiossa olevaa palvelua. Viime vuonna palvelussa järkytti muun muassa video, jossa mies teki itsemurhan.

Lue lisää:

TikTok sanoi tutkivansa GPDP:n päätöstä. Kielto on voimassa 15. helmikuuta asti, koska GPDP pyrkii tekemään lopulliset johtopäätöksensä siihen päivämäärään mennessä.

Viranomainen sanoo huomauttaneensa TikTokille jo joulukuussa useista rikkomuksista. GPDP väittää TikTokin muun muassa suojelevan huonosti alaikäisiä ja mahdollistavan 13 vuoden ikärajan helpon kiertämisen.

TikTokia on aiemmin tutkittu myös ainakin Hollannissa ja Ranskassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?