Tiedätkö, miten älypuhelinta kannattaa käyttää pakkasella? 7 vinkkiä, joiden avulla vältät temppuilun - Mobiili - Ilta-Sanomat

Tiedätkö, miten älypuhelinta kannattaa käyttää pakkasella? 7 vinkkiä, joiden avulla vältät temppuilun

Pakkanen laittaa puhelimet koetukselle.

Paukkupakkaset panevat myös puhelimet koetukselle.­

14.1. 12:26

Kireät pakkaset panevat myös puhelimet koetukselle. Kun lämpömittarin lukemat putoavat, alkavat Suomen talvea lämpimämpiin olosuhteisiin suunnitellut älypuhelimet usein temppuilla.

Kokosimme ohjeita puhelimen käyttämiseksi pakkasella. Lähteinä toimivat Ilta-Sanomat Digitoday, Fonum, Gigantti sekä DNA.

  1. Lataa puhelin ennen ulos lähtemistä. Monet suosittelevat olemaan lataamatta akkua yli 80 prosentin varaustason, mutta pakkasella se voi olla perusteltua akunkeston pidentämiseksi. Huomaa myös, että jos varaustaso näyttää pakkasessa nollaa ja puhelin sammuu, prosentit saattavat olla suurempia käynnistäessäsi puhelimen taas lämpimässä.

  2. Voit käyttää lisävirtalähdettä eli virtapankkia akkukeston pidentämiseksi. Se lataa kuitenkin puhelinta pakkasessa tavallista hitaammin. Jos laite on vähänkään kostea, älä lataa sitä.

  3. Säilytä puhelinta lähellä ihoa, jotta ruumiinlämpösi lämmittää laitetta. Jos käytät lisävirtalähdettä eli virtapankkia, myös se hyötyy ihon lähellä pitämisestä. Takin povitasku on parempi kuin housuntasku, koska edelliseen syntyy puhelinta lämmittävä ”lämpötasku”.

  4. Eristä puhelin. Jos olet hikilenkillä, muovipussi on hyvä keino kosteuden poissa pitämiseksi. Villasukka pussin päällä auttaa myös torjumaan kosteutta.

  5. Käytä kuulokkeita tai handsfreetä puheluihin. Monissa moderneissa kuulokkeissa on sisäänrakennettu mikrofoni, jolla homma hoituu. Monissa kuulokkeissa on myös sisäänrakennettu digiavustaja (Siri, Google Assistant tai Alexa), joka osaa soittaa äänikomennolla.

  6. Sulje turhat sovellukset ja wifi akun säästämiseksi, jos virran riittäminen tekee tiukkaa. Bluetoothia ei kuitenkaan kannata sammuttaa, jos puhelimessasi on Koronavilkku. Se perustuu bluetoothin vähävirtaiseen versioon ja kuluttaa akkua hyvin vähän.

  7. Jos akku on vähissä, hoida puhelimen hypistelyä edellyttävät asiat sisätiloissa. Näin puhelin ei pääse kylmenemään ulkona.

Puhelimen lämmittämisestä sisään tuomisen jälkeen ennen käyttöä on ristiriitaisia ohjeita. Joidenkin mukaan laitteen pitäisi lämmetä aikansa sisällä ennen käyttöä. Älypuhelimet kuitenkin lämpenevät nykyisin hyvin nopeasti, sillä niitä lämmittää sisältäpäin prosessori ja ulkoa sisäilma tai kädet.

Jos puhelin on kostea, älä kuitenkaan lataa sitä silloin. Odota myös, että laite on lämmennyt kokonaan ennen lataamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?