Näin Telegram ja Signal voittavat WhatsApp-myrskyssä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Näin Telegram ja Signal voittavat WhatsApp-myrskyssä

Vertailukelpoisia lukuja ei ole saatavilla, mutta sekä Telegram että Signal ovat saaneet uusien käyttäjien vyöryn.

Telegramin ja Signalin suosio on räjähtänyt.­

13.1. 10:20

WhatsAppin kanssa kilpailevat pikaviestimet Telegram ja Signal ovat saaneet hurjan latauspiikin WhatsAppin käyttöehtojen muuttumisen myötä.

Telegram kertoo ylittäneensä puolen miljardin aktiivisen käyttäjän rajan viime viikolla. Palvelun perustaja Pavel Durov sanoo Telegram-kanavallaan, että uusista käyttäjistä 38 % tulee Aasiasta, 27 % Euroopasta, 21 % Latinalaisesta Amerikasta ja 8 % Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta.

Durov ei mainitse Facebookia ja WhatsAppia nimeltä, mutta hän esittää samalla kärkevää kritiikkiä, jonka kohde on selvä.

– Ihmiset eivät tahdo enää vaihtaa yksityisyyttään ilmaisiin palveluihin. He eivät halua olla panttivankeina yhtiöille, jotka luulevat selviytyvänsä kaikesta, kun heidän sovelluksillaan on kriittinen käyttäjämassa, Durov kirjoittaa.

Telegram ilmoitti hiljattain tuovansa palveluun mainoksia, koska tähän asti sitä on rahoitettu Durovin omilla varoilla. Palvelu vakuutti, ettei käyttäjien yksityisyydestä tingitä silloinkaan.

Durov väittää myös Telegramin olevan suurin WhatsApp-käyttäjien pakopaikka. Väitettä on vaikea vahvistaa, sillä Signal ei ole julkaissut tuoreita käyttäjämääriä.

Sensor Towerin arvion mukaan Signalia ladattiin tammikuun 6. ja 10. päivän välisenä aikana App Storessa ja Google Playssa 7,5 miljoonaa kertaa, mikä on 43-kertainen määrä sovelluksen normaalisuosioon verrattuna. Samalla ajanjaksolla Telegram-latauksia olisi ollut Apptopian mukaan 5,6 miljoonaa, kertoi CNBC.

Luvut eivät kuitenkaan sisällä kulunutta kahta vuorokautta ja muita sovelluskauppoja, joita käytetään etenkin länsimaiden ulkopuolella.

Vaikka moni ottaa käyttöön toisen pikaviestimen, he eivät välttämättä lopeta WhatsAppin käyttöä.

 Jopa ne, jotka ottavat käyttöön Signalin tai Telegramin, jatkavat WhatsAppin käyttöä.

– Jopa ne, jotka ottavat käyttöön Signalin tai Telegramin, jatkavat WhatsAppin käyttöä, koska suurin osa heidän ystävistään on siellä. He saattavat siirtää viestinnän tiettyjen ihmisten kanssa Signaliin, mutta juttelevat yhä äitinsä kanssa WhatsAppissa, Apptopian varatoimitusjohtaja Adam Blacker sanoi CNBC:lle.

Myös ainakin Signal näyttää oivaltaneen tämän. Palvelu julkaisi äskettäin kuvia, joita se pyytää WhatsAppin jättävien käyttäjien asettavan profiilikuvakseen WhatsAppissa. Tämän tarkoitus on auttaa käyttäjiä ohjaamaan viestintänsä Signaliin.

Suomalaisille ja muiden Euroopan alueen käyttäjille WhatsAppin käyttöehtojen päivittäminen ei tuo muutoksia. WhatsApp luovuttaa Facebookille tiettyjä tietoja, mutta yhtiön mukaan tässä on kyse siitä, että Facebook toimii WhatsAppin palveluntarjoajana, eikä tietoja hyödynnetä Facebookin somepuolella.

WhatsAppin viimeksi julkaisema käyttäjämäärä on kaksi miljardia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?