Kova väite: Samsung rikkomassa puhelinkameroiden haamurajan

Samsungilta odotetaan 200 megapikselin kamerakennoa.

Tällä hetkellä Samsungin järeimmät kamerat ovat 108 megapikselin mallit Galaxy S20 Ultra 5G:ssä (vasemmalla) ja Note S20 Ultra 5G:ssä.

11.1.2021 23:09

Samsung voi tänä vuonna saavuttaa 200 megapikselin rajan puhelinkameroissa. Tunnettu puhelinvuotaja Ice Universe julkaisi Twitterissä viestin aiheesta lauantaina.

– Samsung Isocell julkaisee useita innovatiivisia antureita vuonna 2021. 200 megapikseliä tulossa pian, twiitissä sanottiin.

Ice Universe ei arvuutellut, missä puhelinmallissa 200 megapikselin kenno ensin nähtäisiin. Isocellin anturit ovat laajasti käytössä eri puhelinmalleissa useilta valmistajilta. Luontevaa toki olisi, jos kenno nähtäisiin ensin jossakin Samsungin lippulaivamallissa. Tällaista kameraa ei ole kuitenkaan odotettu ainakaan vielä huhuttuihin Galaxy S21 -malleihin.

Megapikseli on perinteinen tapa mitata kameran tarkkuutta, mutta ei suinkaan ainoa. Kuvanlaatuun vaikuttavat kennon tarkkuuden lisäksi myös muun muassa kameran linssi, kennon valoherkkyys ja puhelimen ohjelmisto kuvan käsittelemiseksi.

Pelkkien megapikselien sijaan nykyään huippumalleissa on tapana yhdistellä useita eri kameroita toisiinsa parhaan laadun saavuttamiseksi. Siksi tieto mahdollisesta 200 megapikselin kennosta ei vielä kerro koko totuutta lopullisesta kuvanlaadusta.

Eniten megapikseleitä on tähän mennessä tarjonnut Samsungin ja kiinalaisen Xiaomin yhdessä valmistama 108 megapikselin kamerakenno. Se on nähty ainakin Xiaomi Mi Mix Alpha- ja Mi10 -puhelimissa, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G- ja Galaxy S20 Ultra 5G -malleissa ja Motorola Edge+:ssa.

Lue lisää:

Usein lainattu Ice Universe ei ole ollut aina oikeassa ennusteissaan. Se esimerkiksi povasi iPhone 12 Pro -puhelimiin 120 hertsin näyttöä, mutta sellaista ei kuitenkaan nähty puhelinten ilmestyessä syksyllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?