WhatsAppin kilpailijan latausmäärät räjähtivät – samalla ponnahti myös ”väärän” firman osakekurssi - Mobiili - Ilta-Sanomat

WhatsAppin kilpailijan latausmäärät räjähtivät – samalla ponnahti myös ”väärän” firman osakekurssi

Signal Advancen osakekurssi on noussut räjähdysmäisesti, vaikka yrityksellä ei ole mitään tekemistä Signal-pikaviestisovelluksen kanssa.

Signal on saavuttanut suuren suosion. Moni sijoittaja osti kuitenkin väärän firman osakkeita.­

8.1. 23:55

Signal-pikaviestisovellus ilmoitti saavuttaneensa suuren suosion sen jälkeen, kun WhatsApp ilmoitti alkavansa yhdistellä WhatsAppin ja Facebookin käyttäjätietoja.

Lisää vettä myllyyn heitti maailman rikkain ihminen Elon Musk, joka torstaina kehotti Twitterissä seuraajiaan käyttämään Signalia.

– Käytä Signalia, Musk kirjoitti selväsanaisesti.

Sijoittajat reagoivat joko pikaviestikohuun tai Elon Muskin twiittiin ja ryntäsivät ostamaan yhdysvaltalaisen yrityksen Signal Advancen (SIGL) osaketta. He todennäköisesti arvioivat yrityksen arvon nousevan huiman käyttäjäpiikin ansiosta.

Moni sijoittaja sortui kuitenkin alokasmaiseen virheeseen ja osti todennäköisesti tietämättömyyttään väärän firman osaketta, uutisoi Investorplace. Signal Advancella ei nimittäin ole mitään tekemistä Signal-pikaviestisovelluksen kanssa, vaikka kyseessä onkin yhdysvaltalainen teknologiayritys.

Signal Advancen kurssi on ollut räjähdysmäisessä nousussa pikaviestisovelluskohujen jälkeen ilman muuta järkevää selitystä. Keskiviikon päätöskurssin jälkeen osake on noussut peräti noin 900 prosenttia. Kohu WhatsAppin ja Signalin ympärillä sakeni torstaina.

Peräti 447 000 Signal Advancen (SIGL) osaketta on vaihtanut Investorplacen mukaan omistajaa perjantainkin aikana, vaikka suurin kohu nähtiin jo torstaina. Normaalipäivänä volyymi on noin 10 000 osaketta.

Signalin takana on toinen WhatsAppin perustaja, Brian Acton. Molemmat WhatsAppin perustajat siirtyivät Facebookille yrityskaupan myötä, mutta lähtivät ovet paukkuen WhatsAppin uuden kehityssuunnan selvittyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?