Koronavilkun versio 2.0 ilmestyi - Mobiili - Ilta-Sanomat

Koronavilkku 2.0 julki – älä pelästy huimia avainlukuja

Koronavilkun versio 2.0 ilmestyi. Nyt tiedon omasta tartunnasta voi jakaa myös ulkomaille.

Koronavilkkuun ladataan nyt myös muiden EU-maiden altistumisavaimia. Siksi luvut ovat paljon aiempaa suurempia.­

7.1. 20:15

Suomen virallisesta koronan tartuntaketjujen seurantasovelluksesta Koronavilkusta ilmestyi juuri uusi versio sekä Androidille että iOS:lle. Versio 2.0 mahdollistaa tiedonvälityksen Koronavilkun ja useiden muiden eurooppalaisten koronasovellusten välillä, THL tiedottaa.

Nyt sairastumisestaan ilmoittava voi halutessaan välittää ilmoituksen myös ulkomaille. Asiasta kysytään, kun sovellukseen kirjataan tieto omasta tartunnasta.

Jo ilman versiopäivitystä Koronavilkku alkoi äskettäin esittää altistusilmoituksia myös, jos käyttäjän kohtaamalla sairastuneella henkilöllä on käytössään jokin toinen eurooppalainen yhteentoimiva sovellus.

Muualla Euroopassa sairastuneiden omiin sovelluksiinsa syöttämiä päiväavaimia on nyt alkanut saapua Koronavilkun käyttämään taustajärjestelmään. Tämän myötä Koronavilkun esittämien avainten määrä on noussut huimasti.

Suuria lukuja ei tarvitse pelästyä. Ne eivät tarkoita, että käyttäjä olisi altistunut koronalle entistä enemmän. Tänään torstaina Koronavilkku esitti avaimia olevan yli 33 000. Tätä ennen avainten lukumäärä on ollut yleensä muutamia satoja per päivä.

Annettujen avainten määrä kertoo, montako tartunnasta kertovaa avainkoodia puhelimen ladattiin, kun se oli viimeksi yhteydessä järjestelmään. Niitä sitten verrataan puhelimessa oleviin, sovelluksen rekisteröimiin kohtaamisiin. Jos näistä löytyy osuma, sovelluksen käyttäjälle annetaan altistumisvaroitus.

Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti. Voit myös tarkistaa päivityksen saatavuuden Google Play -kaupassa painamalla vasemman yläkulman kolmea vaakaviivaa, valitsemalla Omat sovellukset ja pelit ja etsimällä Päivitä-painiketta Koronavilkun vieressä.

IPhonessa voit saada päivityksen avaamalla App Store -kaupan, painamalla näytön alaosassa Tänään-valintaa ja sitten näytön ylälaidan profiilikuvaasi. Vieritä alaspäin, kunnes näet Koronavilkun odottavien päivitysten joukossa. Paina Päivitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?