Mitä tehdä, kun pitäisi heittää lanttia eikä mukana ole kolikkoa? Ratkaisu on helppo

Googlessa voi heittää kolikkoa tai noppaa, jos niitä ei satu taskusta löytymään.

Tämä heitto on klaava. Jos lanttia ei ole käsillä, kolikkoa (tai noppaa) voi heittää Googlella.

24.12.2020 7:00

Tilatako kiinalaista vai intialaista? Arjessa tulee vastaan pieniä, mutta vaikeita valintoja jotka perinteisesti ratkaistiin heittämällä kolikkoa. Nykyajan digitaloudessa käteinen vaan tahtoo usein olla vähissä. Onneksi kolikkoa voi heittää Googlessa.

Kirjoita Google-hakuun puhelimessa tai selaimessa ”heitä kolikkoa”. Tämä käynnistää animaation, jossa virtuaalinen kolikko putoaa esittämään joko kruunua tai klaavaa. Jos tulos ei miellytä, voit painaa Heitä uudelleen -nappia.

Monimutkaisempaan ongelmanratkontaan Google tarjoaa nopanheittoa. Jos kirjoitat Googleen ”heitä noppaa”, pääset arpomaan numeroita haluamasi nopalla. Pienimmillään nopassa on 4 ja enimmillään 20 sivua.

Voit valita ensimmäisen nopan jälkeen toisen, kolmannen ja hulvattoman määrän enemmänkin noppia ja saada niiden yhteissumman. Voit myös lisätä tai vähentää noppien lukemasta automaattisesti haluamasi summan plus/miinus-napin avulla. Paina Roll-nappia heittääksesi kaikki nopat kerralla uudestaan.

Nopanheitosta on iloa esimerkiksi roolipelaajille, joiden nopat unohtuivat väärän takin taskuun. Tai ihan valittaessa vaikkapa kuuden vaihtoehdon välillä.

Lantin- ja nopanheitto onnistuu kirjoittamalla käsky Googlen hakukoneeseen. Kuvakaappaukset Googlesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?