Telegramiin isoja muutoksia – mainoksia ja maksullisia toimintoja - Mobiili - Ilta-Sanomat

Telegramiin isoja muutoksia – mainoksia ja maksullisia toimintoja

Pikaviestimen perustaja vakuuttaa yksityiskäyttäjien viestinnän pysyvän maksuttomana jatkossakin.

Telegram on venäläisen Pavel Durovin kehittämä pikaviestin, jonka suosio on kasvanut tasaisesti.­

23.12.2020 13:31

WhatsAppin kanssa kilpaileva pikaviestin Telegram alkaa rahoittaa toimintaansa tuomalla palveluun maksullisia ominaisuuksia ja mainoksia. Asiasta kertoi Telegramin perustaja Pavel Durov Telegram-kanavallaan.

Kirjoituksessaan Durov kertoo, että yhtiö tarvitsee vuositasolla satojen miljoonien dollarien rahoituksen kasvaakseen. Palvelulla on tällä hetkellä vajaat 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Durov sanoo rahoittaneensa kahdeksanvuotiaan yhtiön kehityksen tähän asti omasta kukkarostaan. Durov tunnettiin VKontakten eli ”Venäjän Facebookin” perustajana, mutta hänet savustettiin paikaltaan pois ja korvattiin Kremlin luottomiehillä.

Durovin mukaan yhtiön myyminen WhatsAppin tapaan ei tule kysymykseen. Vaihtoehdoksi jää tällöin mainoksiin ja ominaisuuksiin perustuva rahastaminen. WhatsApp päätyi yrityskaupassa Facebookin syliin.

Käyttäjät voivat jatkaa palvelun käyttöä nykyiseen malliin, eikä nykyisistä ominaisuuksista aleta periä maksua. Sen sijaan yritys- ja tehokäyttäjille tuodaan maksullisia ominaisuuksia, joiden sisältöä ei vielä paljastettu.

Lisäksi Telegram-kanaville aletaan myydä mainontaa. Telegram-kanavat toimivat YouTube-kanavien tai vaikkapa Twitterin tapaan, eli ne perustuvat yhden käyttäjän seuraajilleen lähettämiin sisältöihin, joita voi kommentoida. Telegram on kehittänyt mainoksia varten oman alustansa.

Durov vakuuttaa, että uudistukset eivät ole luonteeltaan tungettelevia, eivätkä ne ole edes välttämättä kaikille käyttäjille näkyviä. Hän sanoo Telegramin olevan yksityiskäyttäjille ilmainen pysyvästi. Jos Telegramiin tulee esimerkiksi maksullisten tarrojen kaltaisia ominaisuuksia, Durov vakuuttaa niiden tekijöiden saavan osansa tuloista.

Uuden ansaintamallin on määrä astua voimaan ensi vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?