Nyt 5g-kammoisia jymäytetään: Mitä tapahtuukaan, kun ”suojaudut” säteilyltä laittamalla reitittimesi Faradayn häkkiin..?

5g:tä pelkäävät ostavat vääriä Faradayn häkkejä ja sitten valittavat huonosta wifi-signaalista.

Ainakin Amazonin kautta on mahdollista tilata ”5g-säitelyltä suojaavia reititinsuojia”. Kuvakaappaus Amazonista.

9.12.2020 7:00

5g-matkapuhelinverkkojen kehittäminen on saanut aikaan salaliittoteorioita, joiden mukaan verkkojen tuottama säteily olisi ihmisille haitallista ja levittäisi jopa koronavirusta.

Nyt näyttää siltä, että jotkut ovat haistaneet rahan ja käyttävät salaliittoteorioihin uskovia ronskisti hyväkseen. Unilad-uutispalvelun mukaan Amazonissa myydään vääriä Faradayn häkkejä, joiden mainostetaan suojaavan 5g:ltä ja estävän 90 prosenttia wifi-säteilystä. Yhtä tällaista häkkyrää on myyty 190 dollarilla eli vajaan 160 euron hinnalla.

Oikea Faradayn häkki estää laajasti sähkömagneettista säteilyä. Nyt myytävät kehikot ovat lähinnä metalliroinaa, joka haittaa reitittimen toimintaa. Huvittavasti laitteita myydään osin todellisilla väittämillä wifi-signaalin estämisestä. Kuitenkin jotkut arvostelijat haukkuvat tuotteen siitä, että se todella tekee niin kuin luvattiin.

– Tämä laatikko toimii pitämällä säteilyn sisällä, mutta samalla wifi ei toimi, ellet ole samassa huoneessa reitittimen kanssa! Se alentaa signaalia 90 prosenttia!!, yksi arvostelija kirjoitti IFL Sciencen mukaan.

On mahdollista, että arvostelu on jätetty vitsinä.

Häkkien myynti tuli esille Twitterissä, jossa jaettiin kuvakaappausta Amazonin myynti-ilmoituksista. Yhdessä tapauksessa tällaista kehikkoa myydään noin 150 dollarilla eli noin 124 eurolla.

Outoa on myös se, että wifi-reitittimen ympärille laitettu metallikehikko suojaisi 5g:ltä, jonka harmittomaksi tieteellisesti tutkittu säteily tulee kumminkin sisään joka suunnasta. Myyjä luottanee tässä tapauksessa monien 5g-kammoksujien puutteelliseen tekniseen ymmärtämykseen.

Kehikoita myyvät tahot tuskin itse uskovat salaliittoteorioihin. Tähän viittaa erään myyjän kysymys ja vastaus -osion paljon puhuva kohta:

Kysymys: Miksi laittaisin reitittimen Faradayn häkkiin, kun saman voi saavuttaa heittämällä reitittimen pois ja käärimällä pääni alumiinifolioon?

Vastaus: Kiitos kysymyksestä. Jos käärit pääsi alumiinifolioon, et voi käyttää reititintä, koska et pysty näkemään. Kiitos.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?