Spotify kokeilee tarinoita Christmas Hits -soittolistassa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Instagramista ja Facebookista tuttu toiminto päätyi Spotifyyn – onko tämä varmasti tarpeellinen?

Tarinat voivat tulla osaksi Spotifyta, jos testi onnistuu.

Spotifyn tarinat ovat näkyvästi esillä heti soittolistan avaamisen jälkeen.­

1.12.2020 10:18

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify testaa muun muassa Facebookista, Instagramista, Snapchatista ja Twitteristä tuttuja tarinoita. Tarinat ovat kuvista tai videoista koostuvia lyhyitä kertomuksia, joilla käyttäjät voivat rikastaa viestintäänsä. Tarinat ovat usein myös näkyvissä vain vähän aikaa ja katoavat sitten.

Asiasta uutisoi muun muassa Engadget. Spotifyn kokeilussa on kyse joidenkin artistien julkaisemista videoista, jotka ovat ilmestyneet joillekin Android- ja iOS-käyttäjille Christmas Hits -soittolistan yhteyteen.

Tarinoitaan ovat jakaneet ainakin Jennifer Lopez, Kelly Clarkson, Meghan Trainor ja Pentatonix. IS Digitodayn kokeilussa tarinat näkyivät niin Spotifyn iOS- kuin Android-versiossa.

Spotifyta ei tarvinnut päivittää tarinoiden näkemiseksi, joten ilmeisesti kyseessä on palvelinpuolen muutos joka näkyy automaattisesti kaikille. Kun Christmas Hits -soittolistan napautti esiin, Spotify heti ehdotti tarinoiden katsomista. Ilmoituksen napautus avasi vaihtuvia videoita eri artisteilta.

Jouluhittien lisäksi tarinoita on nähty muilta artisteilta muillakin Spotifyn luomilla soittolistoilla. Tietokoneen Spotify-sovelluksessa tarinoita ei kuitenkaan näkynyt.

Spotify vahvisti Engadgetille, että kyseessä on testi.

Palvelun mukaan jotkut testit laajenevat muillekin käyttäjille ja toisista vain otetaan opiksi. Jälkimmäistä kastia edustaa ilmeisesti esimerkiksi Spotifyn kokeilu vuodelta 2018, jossa ilmaiskäyttäjät pystyivät hyppäämään vapaasti mainosten yli. Ainakaan toistaiseksi tätä toiminnallisuutta ei ole otettu käyttöön.

Moni Spotifyn käyttäjä saattaa kavahtaa sosiaalisesta mediasta tutun ja sielläkin mielipiteitä jakavan ilmaisumuodon ilmestymistä musiikkisovellukseen. Tarinoille on kuitenkin esitetty myös puolustuspuheita. Niiden avulla esimerkiksi uusien artistien voi olla helpompi saada näkyvyyttä palvelussa, ja käyttäjien sovelluksessa viettämä aika saattaa lisääntyä.

Spotifyn edesottamukset somessa eivät ole aina onnistuneet. Aikanaan palvelu yritti pakottaa käyttäjille Facebook-kirjautumista, mutta tästä ideasta luovuttiin vihaisen käyttäjäpalautteen jälkeen.

Meghan Trainor on yksi tarinoitaan jakavista artisteista. Kuvakaappaus Spotifyn mobiilisovelluksesta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?