IPhone 12:n näyttö vihertää – Apple sanoo, että ei saa korjata - Mobiili - Ilta-Sanomat

Uudessa iPhonessa outo näyttövika – Apple kieltää korjaamasta

IPhone 12 -puhelimissa ilmennyt näyttöongelma on Applen tiedossa, MacRumors kirjoittaa.

Uusien iPhone 12 -puhelimien näytöissä on värivääristymiä.­

19.11. 15:43

Applen lokakuussa julkaisemat uudet iPhonet kärsivät näyttöongelmista. MacRumors-uutispalvelun näkemän Applen sisäisen asiakirjan perusteella Apple on tiedostanut ongelman, joka saa näytöt joissakin tapauksissa välkkymään, vihertämään tai loistamaan harmaana. Näytön valaistuksessa voi ilmetä muitakin tahattomia variaatioita.

Ongelmaa voi ilmetä kaikissa Applen uusissa puhelimissa, jotka ovat iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max. Asiakkaat ovat valittaneet ongelmasta muun muassa Applen tukipalstalla.

Eri kokemusten perusteella ongelma vaikuttaa ilmenevän, kun näyttöä ei käytetä täydessä kirkkaudessaan. Joillakin värivääristymät ovat alkaneet esimerkiksi alle 90 prosentin kirkkaudessa. Ongelmat saattavat myös poistua itsestään jonkin ajan kuluttua.

Applen huoltoyhtiöille lähettämän asiakirjan mukaan ongelmasta kärsiviä puhelimia ei tulisi huoltaa, vaan asiakkaita pitäisi kehottaa pitämään puhelimen iOS-käyttöjärjestelmä ajan tasalla. Tämä viittaa siihen, että Applen on kenties mahdollista korjata ongelmat ohjelmistopäivityksellä.

Odotus saattaa kuitenkin olla pitkä, jos historia mitään kertoo. Apple korjasi vasta tämän vuoden elokuussa samankaltaisen vian iPhone 11 -puhelimista, vaikka vääristymistä oli valitettu jo kuukausikaupalla tätä ennen. Tuolloin ongelmat johtuivat puhelimien lämmönsäätelystä.

Tosin jos kyse on samasta ongelmasta, Applella voi nyt olla keinot sen korjaamiseen paljon nopeammin.

Applella voi olla käsissään myös toinen ongelma joidenkin uusien iPhonejen kanssa. Osalla käyttäjiä lukitusnäyttö ei toimi kunnolla, kun lukkoa yritetään avata pyyhkäisemällä tai kun kameraa yritetään käyttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?