Applen rekka ryöstettiin Englannissa, varkaat veivät 5 miljoonan punnan edestä AirPods-kuulokkeita, Apple Watch -älykelloja ja iPhone 11 -puhelimia - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ryöstö kuin elokuvista: Applen rekasta vietiin 48 lavallista iPhoneja, AirPodeja ja Apple Watcheja

Kuski ja vartija sidottiin, kun konnat kaappasivat rekan täynnä iPhoneja ja muita Applen laitteita.

18.11. 12:52

M1-moottoritiellä Etelä-Englannissa tapahtui 10. marraskuuta dramaattinen ryöstö. Poliisin mukaan rikolliset sitoivat Applen laitteita kuljettaneen rekan kuskin ja vartijan ja kaappasivat 5 miljoonan punnan eli noin 5,6 miljoonan euron arvoisen lastin.

Rekka ajettiin läheiseen Crickin kylään, jossa perävaunu kytkettiin toiseen rekkaan. Kuski ja vartija jätettiin tänne, ja rekka ajettiin toiselle puolelle maata Leicestershireen. Siellä lasti luultavasti siirrettiin kolmanteen ajoneuvoon. Lasti sisälsi 48 kuormalavallista AirPods-kuulokkeita, Apple Watch -älykelloja ja iPhone 11 -puhelimia.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä. Viranomaisia kiinnostaa myös kuulla kaikkia, joille on saatettu tarjota Applen tuotteita erikoisissa olosuhteissa tai alhaiseen hintaan.

Apple otti iPhonejen iOS-alustassa jo vuosia sitten käyttöön toiminnon, joka voi auttaa tunnistamaan varastetun laitteen.

Kun iCloud-palvelussa syöttää ostettavan laitteen imei- tai sarjanumeron, järjestelmä tarkastaa Applen ylläpitämästä päätietokannasta, onko laite lukittu. Jos laitteessa on lukitus päällä, se voi tarkoittaa, että laite on varastettu omistajalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?