Huawei suunnittelee miljardikauppaa – myy Honor-puhelimet

Huawei keskustelee Honor-liiketoimintansa osittaisesta myynnistä. Myytävä liiketoiminta ei olisi enää Yhdysvaltain pakotteiden alaisuudessa.

Honor 9A tuli myyntiin tänä kesänä.

Kiinalainen älypuhelinyhtiö Huawei Technologies keskustelee Digital China Groupin ja muiden mahdollisten ostajien kanssa Honor-älypuhelinyksikkönsä osittaisesta myynnistä, uutistoimisto Reuters kertoo lähteisiinsä perustuen.

Mahdollisen kaupan arvo voi olla korkeintaan noin 3,1 miljardia euroa. Motiiviksi sanotaan Huawein halu laittaa prioriteettinsa uusiksi Yhdysvaltain asettamien pakotteiden takia. Yhdysvallat on väistyvän presidentin Donald Trumpin kaudella laittanut kiinalaisyhtiön ahtaalle syyttäen sitä vakoilusta Kiinan hallitukselle. Lähteiden mukaan Huawei haluaa nyt keskittyä kalliimman pään puhelimiinsa nuorille ja hintatietoisille suunnattujen Honor-mallien sijaan.

Ei ole tiedossa, mitä kaikkea Huawei on myymässä. Kauppaan saattavat sisältyä Honorin brändi, tutkimus- ja tuotekehitys ja toimitusketjun hallinta. Mikäli kauppa toteutuu, Honor ei olisi enää Yhdysvaltain pakotteiden piirissä.

Digital China on Honor-puhelinten keskeinen jakelija. Sen ohella Honorista kilpailevat tiettävästi kiinalainen elektroniikkavalmistaja TCL ja Suomessakin nostetta hakeva kiinalainen puhelinvalmistaja Xiaomi.

Noin neljännes Huawein toimittamista älypuhelimista oli Honor-malleja vuoden toisella neljänneksellä, tutkimusyhtiö Canalys laskee. Honor-puhelimia liikkui 14,6 miljoonaa kappaletta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?