WhatsApp tuo 7 päivän päästä katoavat viestit, selittää valintaa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Katoavat viestit tulevat – näin WhatsApp selittää outoa rajoitusta

WhatsApp ei näe tarvetta viestien nopealle poistamiselle, mutta näyttää pitävän oven avoinna sille.

Katoavat viestit tulee kytkeä erikseen päälle.­

9.11. 7:00

Facebookin omistama suosittu WhatsApp-pikaviestin saa automaattisesti katoavat viestit. WhatsAppin blogikirjoituksen mukaan katoavat viestit tulevat kaikille käyttäjille tämän kuun aikana.

Toimintoon liittyy kuitenkin outo rajoitus, koska viestit voi asettaa poistumaan vain 7 päivän kuluttua lähettämisestä. Tätä on ihmetelty, koska kilpailevat pikaviestimet antavat käyttäjälle paljon enemmän valtaa aikajänteestä.

WhatsApp selittää blogissa seitsemän päivän valintaa. Sen mukaan tavoitteena on tehdä keskusteluista mahdollisimman henkilökohtaisia, jolloin niiden ei tulisi säilyä ikuisesti. Arkaluonteisen tiedon nopea poistaminen ei kuitenkaan vaikuta olevan toiminnon keskiössä.

– Aloitamme 7 päivästä, koska meistä se tarjoaa mielenrauhaa siitä, etteivät keskustelut ole pysyviä, mutta on silti käytännöllinen, ettet unohda mistä olit keskustelemassa. Muutama päivä sitten saamasi ostoslista tai kaupan osoite on edelleen siellä, kun tarvitset sitä ja katoaa sitten, WhatsApp hahmottaa.

WhatsApp siis sanoo aloittavansa seitsemästä päivästä. Se jättää auki mahdollisuuden, että käyttäjille annetaan säilytysajasta enemmän valtaa myöhemmin.

Katoavat viestit on vapaaehtoinen toiminto, joka tulee erikseen kytkeä päälle. Kahdenkeskisissä keskusteluissa kumpikin osapuoli voi kytkeä toiminnon päälle tai pois. Ryhmissä sen voi tehdä vain moderaattori.

Vaikka viestit katoavat, niistä voi yhä ottaa kuvakaappauksia ja valokuvia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?