Kaksi selkeää voittajaa: Kuluttaja vertaili Elisan, Telian, DNA:n ja Moin puhelinliittymät

Sillä on paljonkin väliä, mistä puhelinliittymänsä ostaa, toteaa Kuluttaja-lehti vertailussaan.

Elisan liittymät osoittautuivat 5g-nopeudeltaan parhaiksi. Lisäksi arvioitiin muun muassa asiakastyytyväisyyttä.

29.10.2020 7:00

Kuluttaja-lehti testasi 30 puhelinliittymän hinnastot, käyttöominaisuudet ja operaattoreiden asiakastyytyväisyyden käyden läpi DNA:n, Elisan, DNA:n omistaman Moin ja Telian kaikki yleisesti myynnissä olevat liittymät. Testi on maksumuurin takana.

Elisa ja Telia loistivat kautta linjan ja olivat käytännössä tasavahvoja niiden asiakkaiden nauttiessa halvemmista hinnoista ja paremmasta asiakaspalvelusta. Huonommin pärjännyt DNA sai kaikille liittymilleen vain tyydyttävän kokonaisarvosanan ja sen asiakastyytyväisyys oli vertailun huonoin. Operaattoreista pienin eli Moi jäi testin hännille, joskin sen asiakastyytyväisyydestä ei ollut saatavilla tietoa tai se ei ollut vertailukelpoista.

Elisan asiakas saa apua keskimäärin 1,5 minuutissa, kun DNA:n asiakas joutuu jonottamaan 4,5 minuuttia. Jonotusaika perustuu Liikenne- ja viestintäviraston tilastoon ja on viimeisten 12 kuukauden keskiarvo.

Uuden sukupolven 5g-verkoissa Elisan liittymät nappasivat voiton kaikilla kriteereillä arvioitaessa. Kun taas vertailtiin kaikkien liittymien – ei vain 5g:n – keskinopeutta, DNA ja Moi voittivat muut. DNA:n liittymien hinnoittelussa on kuitenkin seikkoja, jotka voivat nostaa laskun yllättäen kilpailijoita korkeammaksi.

Yksittäisistä liittymistä valittiin testivoittajat eri nopeusluokissa. Nopeimmista liittymistä parhaimmaksi arvioitiin Elisa Huoleton 5G 1000 M. Seuraavaksi nopeimmassa liittymäryhmässä voittajia oli kaksi: Elisa Huoleton 5G 300 M ja Telia Rajaton 5G 300 M. Nopeimmissa 4g-liittymissä ykkössijan vei Telia Dot, kun taas hitaammissa liittymissä testivoittajaksi ylsi Telia Rajaton 2 M.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?