Maailman neljänneksi suurin puhelinvalmistaja Xiaomi tulee Suomeen ryminällä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Maailman neljänneksi suurin puhelinvalmistaja tulee Suomeen ryminällä

Xiaomi kilpailee aggressiivisella hinnoittelulla, mutta ei sitoudu säännöllisiin turvapäivityksiin.

Xiaomi alkaa myydä uutta Mi 10T -mallistoaan Suomessa loppukuusta. Markkinointikoukkuna on hinta.

8.10.2020 11:39

Maailman neljänneksi suurin puhelinvalmistaja, kiinalainen Xiaomi tulee voimalla Suomen puhelinmarkkinoille. Yhtiö on helmikuusta asti palkannut väkeä Suomessa, ja sen tavoitteena on nousta Suomessa neljän suurimman valmistajan joukkoon.

Tuoreen myyntiorganisaation ohella yhtiöllä on Tampereella 25 hengen tutkimuskeskus, jossa kehitetään kameraohjelmistoja.

Xiaomi hakee markkinaosuuksia hyvin aggressiivisella kampanjoinnilla, sillä valmistaja tarjoaa joissakin tapauksissa sähköpotkulautaa uuden huippupuhelimen ennakkotilauksen kylkiäisenä.

Yhtiö julkaisi juuri uudet Mi10T- ja 10T Pro -puhelimensa. Kyseessä ovat suoraan esimerkiksi OnePlussan kanssa samassa hintaluokassa kilpailevat laitteet, joiden hinnat ovat 549 euroa 10T-mallille ja 649 euroa 10T Prolle. Järeämmässä 5g-puhelimessa on muun muassa 108 megapikselin kamera, 144 hertsin näyttö, 256 gigatavua tallennustilaa ja poikkeuksellisen järeä 5000 milliampeeritunnin akku.

Valmistajan aggressiivinen kampanja sattuu samaan aikaan, kun Huawein markkinaosuus sulaa hiljalleen Yhdysvaltain pakotteiden seurauksena. Toisin kuin Huawein uusissa puhelimissa, Xiaomin laitteet perustuvat Googlen Androidiin ja palveluihin.

Myyntijohtaja Martti Hildenin mukaan Xiaomi ei ole iskemässä Huaweita vastaan ja tavoittele suoraan sen asiakkaita. Xiaomi tarjoaa kuitenkin Huawein tapaan laitteita kaikkiin hintaluokkiin ja kilpailee hinnoittelulla.

Xiaomi sanoo yhtiön seuraavan markkinaa tarkasti, jolloin puhelimien elinkaari kaupoissa saattaa jäädä hyvinkin lyhyeksi. Lyhimmillään se saattaa olla kolmesta viiteen kuukautta. Toisaalta jotkut tuotteet, kuten Mi 8 Pro, saattavat olla kaupassa reilusti yli vuoden.

Kiinalaisvalmistajan kompastuskiveksi saattaa muotoutua puhelimien turvallisuus. Xiaomin puhelimien käyttöjärjestelmä on Googlen Androidin päälle tehty rankasti muokattu Miui. Päivitysten tuominen tällaisille on kohtalaisen työlästä, eikä Xiaomi anna lupauksia puhelimien päivityksistä.

– Turvallisuus on meille tärkeää, ja teemme Googlen kanssa läheistä yhteistyötä, vakuuttaa myyntipäällikkö Jiri Tainio.

Tästä huolimatta Xiaomi ei anna tietoa tietoturvapäivitysten tiheydestä tai kestosta. Moni valmistaja sitoutuu 3 vuoden tukeen julkaisupäivästä alkaen. Yhtiö ei anna myöskään lupauksia tulevista Android-versiopäivityksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?