Puhelimen Kuvat-sovellus uudistui: Voit muokata otoksen uusiksi yhdellä klikkauksella

Google tekee Kuvat-sovellukseen muutoksia Androidissa. Käyttäjä saattaa joutua maksamaan niistä tiedoillaan.

Google Kuvat -sovellus löytyy useimmista Android-puhelimista.

2.10.2020 14:18

Google kertoo uusista toiminnoista, jotka se tuo valokuvien katseluun ja käsittelyyn tarkoitettuun Kuvat-sovellukseensa Androidissa. Blogin mukaan sovellukseen tulee entistä avuliaampi editori kuvien muokkaamiseksi.

Editoriin tulee uusi välilehti, joka käyttää koneoppimista ehdottaakseen muutoksia kulloinkin käsiteltävään kuvaan. Ehdotusten on tarkoitus mahdollistaa kirkkauden, kontrastin ja omakuvan efektien säätämisen yhdellä kosketuksella.

Googlen mukaan päivitetty versio sovelluksesta on jo jakelussa.

Osa ehdotuksista on luvassa kaikkiin Android-puhelimiin, mutta koko tarjonta on luvassa vain Googlen omiin Pixel-puhelimiin. Nähtäväksi jää, millä aikataululla ne saapuvat laajemmin saataville – jos saapuvat.

Lisäksi päivityksen on määrä helpottaa kuvien säätämistä käsipelillä. Vaihtoehdot esimerkiksi valoisuuden, saturaation tai värien muuttamiseen löytyvät nopeasti käyttöliittymää vierittämällä.

Google esittelee myös uuden Portrait Light -työkalun kasvojen valaistuksen parantamiseen omakuvissa. Tämä tulee ainakin ensiksi vain Googlen Pixel 4a (5G)- ja Pixel 5 -puhelimiin ja käyttää koneoppimista tehdäkseen aiempaa parempia tuloksia.

Google Kuvat on jo aiemmin skannannut valokuviesi paikkatiedot ja tunnistanut niissä esiintyviä ihmisiä ja esineitä. Google ei blogissaan sanonut, miten editorin käyttämä koneoppiminen mahdollisesti lisää käyttäjiltä kerättyjä tietoja.

Viime vuonna huolestutti Google Kuvien uudistus, joka toi eurooppalaisille käyttäjille kiistellyn toiminnon kasvojen tunnistamiseen.

Google Kuvien uusi editori on jo julkaistu, joten saanet sen piakkoin sovellukseesi. Tarkkaile sen päivityksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?