Hiljennä yksittäisten sovellusten ilmoituksia Android-puhelimessa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Hälyttääkö puhelimesi turhan usein? Täsmähiljennä se

Yksittäisten sovellusten hiljentämiseen on nopea keino.

Turhien hälytysten hiljentämiseen löytyy Android-puhelimista täsmäkeino.­

27.9. 7:00

Android-puhelimen sovellusten tuottamat lukuisat ilmoitukset voivat käydä hermoille. Androidin asetuksista voi hiljentää kaikki ilmoitukset kerralla. Voit käyttää puhelimen Älä häiritse -tilaa tämän hoitamiseen.

Kaiken kattava vaiennus on kuitenkin usein ylitseampuvaa ja hiljentää nekin ilmoitukset, joista olisi kiva kuulla äänimerkki. Kuten kalenteriin merkitty syntymäpäivä, tai kun suosikkipeli saa päivityksen.

Yksittäisten sovellusten ilmoituksia voi hienosäätää suoraan puhelimen ilmoitusosiossa. Sen saat esille vetäisemällä tarpeeksi pitkään alaspäin ruudun yläreunasta. Se mitä tapahtuu, kun painat pitkään haluttua ilmoitusta, vaihtelee puhelimesta ja Androidin versiosta toiseen. Kokeillussa vanhassa Samsung-puhelimessa ilmoituksen painaminen pitkään siirsi käyttäjän sovellusten ilmoitusasetuksiin. Siellä voi valita, haluaako kyseisestä sovelluksesta ilmoituksia ollenkaan.

Uudessa Xiaomin puhelimessa ilmoituksen pitkä painallus tuo esiin liukukytkimen, jolla kyseisen sovelluksen ilmoitukset voi estää. Kokeile, mitä oma puhelimesi tekee.­

Toisessa testatussa Android-puhelimessa, uudessa Xiaomin mallissa, ilmoituksen pitkä painallus tuottaa heti sen viereen liukukytkimen, jolla kyseisen sovelluksen ilmoitukset voi estää.

Googlen mukaan joissakin Android-laitteissa voi ilmoitusta hieman vasemmalle tai oikealle vetämällä löytää hammasrattaan, joka avaa asetusvalikon. Asetusvalikossa voit valita Äänetön, jos haluat hiljentää kyseisen ilmoituksen jatkossa. Jos valitset Hälyttää, ilmoitus tuottaa yhä äänimerkin.

Googlen tukiartikkeli tarjoaa myös toisen reitin ilmoitusten hallintaan. Valitse puhelimesi asetusvalikossa Sovellukset ja ilmoitukset > Ilmoitukset. Tarkka polku voi vaihdella. Täällä voit Androidin uudemmissa versioissa tarkastella sovelluksia, jotka ovat äskettäin tai muulloin lähettäneet ilmoituksia ja kytkeä pois halutun sovelluksen kaikki ilmoitukset.

Jos et näe Äskettäin lähetetyt ‑kohtaa, käytät vanhempaa Android-versiota. Siinä voit valita Sovellusilmoitukset ja sitten säätää sovelluskohtaisia ilmoituksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?