WhatsApp testaa median automaattista tuhoamista - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ei vain viestejä – WhatsApp voi hävittää kohta kuvatkin

WhatsAppiin on kehitteillä toiminto median automaattiseen tuhoamiseen, WABetaInfo havaitsi.

WhatsApp voi jatkossa tuhota kuvat ja videot automaattisesti.­

23.9. 10:56

Facebookin WhatsApp-sovellusta alati tonkiva WABetaInfo on löytänyt uuden kehitteillä olevan toiminnon WhatsAppin testiversiosta Androidille. Englanniksi toiminto kulkee nimellä Expiring Media ja se on käyttäjän erikseen valittavissa.

Jos käyttäjä niin haluaa, hänen lähettämänsä kuvat, videot ja gif-animaatiot katoavat vastaanottajan puhelimesta, kun hän poistuu chatista. Tuhoutuvaa mediaa varten WhatsAppiin on tulossa uusi nappi sen lähettämistä varten.

Katoavalle medialle ei ainakaan vielä voi asettaa aikarajaa. Esimerkiksi valokuva yksinkertaisesti katoaa katsomisen jälkeen vastaanottajan poistuessa. Katoavaksi merkitty media esitetään chatissa niin, että sen pystyy erottamaan pysyvästä mediasta. Median kadottua siitä ei kuitenkaan jää mitään merkintää chattiin.

Snapchatia paljon muistuttava toiminto on jatkoa WhatsAppin aiemmille edesottamuksille itsestään tuhoutuvien viestien parissa. Nekään eivät ole vielä tavoittaneet käyttäjiä laajasti, mutta keväällä niistä saatiin lisää tietoa. Toiminto on voinut muuttua sen jälkeen.

Tyypillisesti tällaisten toimintojen ongelmana on ollut niiden helppo kiertäminen esimerkiksi kuvakaappauksia ottamalla. WABetaInfon mukaan WhatsApp ei ainakaan toistaiseksi tunnista, jos joku ottaa katoavasta mediasta kuvakaappauksen.

WhatsApp on viime aikoina odotettu myös parempaa tallennustilan hallintaa. Uudistettu valikko kertoo käytetyn tallennustilan, WhatsAppin osuuden siitä ja vapaana olevan tallennustilan. Valikko myös ehdottaa eteenpäin lähetettyjen tiedostojen ja sitten suurten tiedostojen poistoa.

Kaikki nämä WhatsAppin kokeelliset toiminnot voivat vielä muuttua ennen niiden laajaa lanseeraamista tai sitten niitä ei nähdä koskaan. Myös aikataulu toimintojen tuomiseksi on tuntematon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?