IPhone-käyttäjä, älä asenna iOS 14:ää vielä – ainakaan, jos olet Danske Bankin asiakas - Mobiili - Ilta-Sanomat

IPhone-käyttäjä, älä asenna iOS 14:ää vielä – ainakaan, jos olet Danske Bankin asiakas

Dansken tunnistautumissovellus ei ainakaan vielä toimi uudella iOS:llä varustetussa iPhonessa.

Uusi iOS muokkaa iPhonen työpöytää vahvasti. kaikki sovellukset eivät kuitenkaan siinä vielä toimi vanhaan malliin.­

16.9. 16:27

Apple julkisti eilen lehdistötilaisuudessaan iOS-käyttöjärjestelmästään 14-version. IPhone-käyttäjien ei kannata kuitenkaan välttämättä ladata sitä välittömästi.

Danske Bank kertoo Twitterissä, että sen Danske ID -tunnistautumissovellus ei toimi uudessa käyttöjärjestelmäversiossa. Toisin sanoen uudella käyttöjärjestelmällä ei ole asiaa Dansken mobiilipankkiin tai pankkitunnistautumista vaativiin viranomaispalveluihin.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Mobiili.fin mukaan syy lienee siinä, että Apple kertoi sovellusten tekijöille käyttöjärjestelmän lopullisen version julkaisusta vain vuorokauden varoitusajalla. Yleensä ilmoitus on annettu viikko etukäteen.

Tänään ladattavaksi tullut iOS 14 sisältää muun muassa kotivalikon widgetit eli pienoisohjelmat sekä uusitun työpöytänäkymän, joka antaa järjestellä sovellukset ryhmittäin. Lisäksi puhelunäkymää on muutettu tiivistetyksi, jolloin näytöllä näkyy puhelun aikana muutakin. FaceTime-puheluita voi halutessaan katsella pienessä kelluvassa kuvassa.

IOS 14 parantaa myös käyttäjän mahdollisuuksia suojautua toimiensa urkkimiselta, mikä on närästänyt etenkin Facebookia.

Osa uudistuksista taas on otettu vastaan naureskelulla sosiaalisessa mediassa, sillä sovellusten ryhmittely nähtiin jo edesmenneissä Windows-puhelimissa vuosia sitten. Pienoisohjelmat taas ovat olleet käytössä Androidissa pitkään.

IOS 14 on saatavilla iPhone 6s:ään ja sitä uudempiin Applen puhelimiin.

Uuden käyttöjärjestelmäversion ilmestyessä on hyvä nyrkkisääntö odotella ainakin muutama päivä ennen päivittämistä, jotta pahimmat lastentaudit ja yhteensopivuusongelmat saadaan karsittua. Tämä pätee niin mobiililaitteisiin kuin tietokoneisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?