50 000 poistanut Koronavilkun puhelimestaan – sovellukseen syötetty 41 tartuntailmoitusta

Koronavilkun latausmäärä on tällä hetkellä noin 1,8 miljoonaa.

Koronavilkku-sovellusta on ladattu tällä hetkellä noin 1,8 miljoonaa kertaa. 50 000 ihmistä on puolestaan poistanut Koronavilkun puhelimestaan, kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho Twitterissä.

Tiedot ovat peräisin Google Play- ja App Store -sovelluskauppojen tarjoamasta analytiikkatiedosta. Google Playn osalta luvut ovat tarkkoja, sillä niistä on vähennetty sovelluksen uudelleenasennukset. Markkinaosuudeltaan pienemmän App Storen luvut eivät ole yhtä tarkkoja.

41 ihmistä on syöttänyt tartunnasta kertovan avauskoodin Koronavilkku-sovellukseen. Koodin saa terveydenhuollon ammattilaisilta positiivisen koronatestin jälkeen. Tieto on peräisin sovelluksen taustajärjestelmästä, Yrttiaho vahvistaa.

Koodin syöttämisen jälkeen sovellus lakkaa toimimasta. Samalla lähellä puhelimen käyttäjään kahden viikon aikana oleskelleille lähetetään ilmoitus mahdollisesta altistumisesta.

Sitä ei tiedetä, kuinka monelle on näytetty altistumisilmoitus. Tämä tieto on vain puhelimissa, eikä sitä lähetetä taustajärjestelmään.

Sovelluksen kehittäneen Solitan teknologia-asiantuntija Sami Köykkä laski Twitterissä, että viime viikon tartunnoista on raportoitu Koronavilkkuun 24 prosenttia. Hän piti lukua hyvänä suhteutettuna siihen, että 30 prosenttia suomalaista on ladannut sovelluksen.

Sovellus on käytössä yli 500 eri puhelinmallissa. Yrttiaho kertoo sen kehityksen jatkuvan. Seuraavaksi siitä julkaistaan englanninkielinen versio. Suunnitteilla on myös yhteensopivuus muiden sovellusten kanssa EU-tasolla, mutta tämä edellyttää lakitasoista käsittelyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?