LG Wing on kaksinäyttöinen puhelin - Mobiili - Ilta-Sanomat

Onko tässä vuoden erikoisin puhelin? Kaksi näyttöä, kekseliäs toteutus

Android Authority sai käsiinsä videon vielä julkaisemattomasta LG:n erikoisesta puhelimesta.

Android Authorityn videolla näkyy LG:n puhelin, josta kääntyy ulos toinen näyttö. Kuvakaappaus YouTubesta.­

26.8. 13:29

Älypuhelimien suunnittelussa tapahtui – sananmukaisesti – suuri käänne, kun taittuvat puhelimet tulivat hiljattain markkinoille. Toinen uutuus on simpukkapuhelimien paluu, joita muun muassa uusittu Motorola Razr edustaa.

Nämä eivät ole kuitenkaan jäämässä ainoiksi puhelimien suunnittelu-uudistuksiksi. Eteläkorealainen LG on tuomassa markkinoille puhelinta, jonka sivusta taittuu esiin toinen näyttö. Laite kulkee nimellä LG Wing, kertoo Android Authority.

Toinen näyttö kääntyy esiin siten, että puhelinta voi käyttää T-muodossa joko seisten tai vaakasuunnassa. Laitteeseen odotetaan 6,8 tuuman päänäyttöä ja 4 tuuman kakkosnäyttöä.

Android Authorityn mukaan kyseessä on jo varsin lopullinen prototyyppi, eli laitteen julkaisu ei liene kaukana. Siitä ei ole tietoa, kuinka paljon paksuutta esiin työntyvä toinen näyttö tuo.

Ilmeisiä käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi videolla esitetty samanaikainen autonavigointi ja musiikin kuuntelu. Kahden näytön tukea parannetaan Androidissa koko ajan, sillä taittuvanäyttöiset laitteet hyödyntävät ominaisuutta jo laajasti.

Myöskään kaksi näyttöä puhelimessa ei ole aivan uusi idea. Viimeisimpiä yrittäjiä oli etu- ja takanäytön sisältänyt venäläinen Yotaphone, joka oli suurilta osin ex-nokialaisten Oulussa suunnittelema. Sen takana ollut yhtiö kuitenkin ajautui konkurssiin vuonna 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?