Google Mapsin Android-sovelluksessa voi tarkentaa suuntaa osoittavaa keilaa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Suunta hukassa? Nopea ranneliike puhelimella voi auttaa

Androidin Google Mapsissa voi helposti selvittää suunnan, johon parhaillaan katsoo.

16.8.2020 16:00

Google Maps -sovellus esittää sijaintisi sinisenä pisteenä. Tämän lisäksi pisteestä pitäisi lähteä sininen keila siihen suuntaan, johon olet parhaillaan kääntyneenä. Joskus tämä keila voi kuitenkin olla leveä tai jopa osoittaa väärään suuntaan.

Keila osoittaa katsomissuunnan ja sen leveys kertoo tarkkuudesta.

Jotta varmasti tiedät, mihin suuntaan katsot, voit kalibroida kompassin yksinkertaisella ranneliikkeellä. Googlen mukaan riittää, että Maps-sovellus on auki. Sen jälkeen kierrä puhelinta kahdeksikon muodossa muutaman kerran. Sen pitäisi riittää kompassin kalibroimiseksi. Onnistumisesta kertoo keilan muuttuminen kapeammaksi.

Kalibrointityökalu pyytää kieputtamaan puhelinta kolme kertaa.

Puhelimessasi saattaa myös olla erillinen toiminto kalibrointia varten. Sen voi löytää painamalla kartan sinistä pistettä ja valitsemalla sitten Kalibroi kompassi ruudun vasemmasta alareunasta. Noudata Googlen ohjetta puhelimen kieputtamiseksi, ja paina Valmis, kun olet tyytyväinen lopputulokseen.

Suunnan selvittäminen voi toisinaan olla äärimmäisen hyödyllistä, jos harhailet vaikkapa kaupunkiviidakossa. Älä kuitenkaan luota tähän toimintoon liikaa esimerkiksi keskellä metsää. Puhelimen paikannus ei välttämättä silloin toimi kovin tarkasti. Eksyneen on parasta soittaa 112-hätänumeroon, jos kuuluvuutta riittää edes sen verran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?