Androidin Smart Lock vähentää näytön lukituksen avaamista ja heikentää tietoturvaa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Kyllästyttääkö näytön jatkuva availu Androidissa? Pieni muutos tekee lukosta älykkäämmän

Android-puhelimen näyttölukon kanssa elämisestä voi tehdä helpompaa – tietoturvan kustannuksella.

16.8.2020 7:00

Oman puhelimensa näyttölukko on hyvä olla käytössä, suosipa sitten esimerkiksi pin-koodia, salasanaa tai sormenjälkeä. Lukon jatkuva availu kuitenkin tympii, miksi jotkut kytkevät sen kokonaan pois päältä. Näiden kahden vaihtoehdon välillä tasapainottelee Android-puhelimista löytyvä Smart Lock, josta vinkkasi Cnet.

Smart Lockin pitäisi löytyä puhelimen asetuksista, kunhan sinulla ensin on jokin näyttölukko käytössä. Tarkka paikka asetuksen löytämiseksi voi vaihdella puhelimesta toiseen, mutta asetusvalikon hakuun kannattaa kirjoittaa smart lock. Voit myös etsiä asetusta puhelimen näyttölukkoon tai turvallisuuteen viittaavien valikoiden alta.

Smart Lock antaa kolme tapaa pitää puhelin avattuna.

Smart Lock tarjoaa joustavuutta kolme eri vaihtoehdon kautta. Yksi pitää puhelimen lukituksen avoimena, kun olet liikkeessä, ja näyttö lukitaan vasta, kun puhelin lasketaan alas. Toinen optio pitää puhelimen avattuna luotetussa paikassa, jollaisen voi lisätä Google Mapsin kautta. Kolmas tapa on lisätä älylukkoon jokin luotettu laite bluetooth-yhteydellä. Sellainen voi olla esimerkiksi älykello tai auton bluetooth-järjestelmä. Tällöin puhelin ei mene lukkoon tämän laitteen läheisyydessä.

Kun painat asetuksissa Smart Lockia, sinun pitää ensin tunnistautua samalla tavalla kuin näyttölukkoa avatessasi. Sitten pääset valitsemaan ja säätämään sinulle sopivat älykkään lukon ominaisuudet.

Mutta pidä tosiaan mielessä, että kätevyyden hintana on todellakin huonompi tietoturva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?