IPhone-puhelimiin yllätyspäivitys – korjaa vihertävät näytöt, vapauttaa muistia ja torjuu koronaa - Mobiili - Ilta-Sanomat

IPhone-puhelimiin yllätyspäivitys – korjaa vihertävät näytöt, vapauttaa muistia ja torjuu koronaa

IPhone-puhelimet saivat vielä viime hetken hyödyllisen päivityksen ennen siirtymistä seuraavaan iOS14-versioon.

14.8.2020 9:00

Apple on alkanut jakaa uusia päivityksiä iPhone-puhelimiin, iPad-tableteihin ja Mac-tietokoneisiin, kertoo muun muassa Engadget-verkkolehti. Puhelimien 13.6.1 -päivitys on hieman yllättävä, sillä edellinen iOS 13.6-päivitys tuli jakoon vasta elokuun alussa. Lisäksi merkittäviä uudistuksia sisältävän iOS 14 -päivityksen odotetaan tulevan jakeluun jo muutaman viikon kuluttua syyskuussa.

Uusi päivitys korjaa ainakin iPhone 11 -puhelimissa havaitun vian, joka sai näytöt vihertämään joissakin olosuhteissa. Kyse on Applen mukaan puhelimien lämmönsäätelystä. Lisäksi päivitys voi vapauttaa tilaa puhelimen muistista, sillä se korjaa ongelmia toiminnossa, joka automaattisesti poisti tarpeettomia tiedostoja, kun puhelimen muisti on ollut vähissä.

Korjauksen sai myös Applen ja Android-käyttöjärjestelmää kehittävän Googlen yhteistyönä tuottama alusta korona-altistumisesta varoittaville sovelluksille. Alustan perustalle on mahdollista tuottaa sovelluksia, jotka lähettävät varoituksen niille, jotka ovat olleet koronatartunnan saaneen henkilön läheisyydessä.

Altistumisesta varoittaviin puhelinsovelluksiin kuuluu myös Suomessa syyskuussa käyttöön tuleva Koronavilkku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?