Nokia-puhelimia valmistava HMD keräsi 230 miljoonaa dollaria – rahoittajina myös Nokia ja Google - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nokia-puhelimia valmistava HMD keräsi 230 miljoonaa dollaria – rahoittajina myös Nokia ja Google

Tappiota tehnyt HMD Global keräsi rahoitusta 5g-puhelinten kehittämiseen.

HMD Globalin tunnetuin puhelinmalli on todennäköisesti Barcelonasas vuonna 2018 uudelleenjulkaistu ”banaanipuhelin” Nokia 8110.­

12.8. 10:26

Nokia-tuotemerkillä puhelimia valmistava HMD kertoo tiedotteessa keränneensä 230 miljoonan dollarin edestä uutta rahoitusta.

CNBC:n mukaan rahoitusta on haalittu muun muassa Googlelta, Qualcommilta ja Nokialta. Varat investoidaan pääasiassa uusien 5g-yhteensopivien puhelimien valmistamiseen yhdessä Qualcommin kanssa.

– Tämä on meille yksi avainalue, jossa haluamme varmistaa, että 5g on saatavilla keskihintaluokassa mahdollisimman nopeasti, sanoo HMD:n toimitusjohtaja Florian Seiche uutistoimisto Bloombergille.

Nokia-merkkisiä 5g-puhelimia on tarkoitus tulla markkinoille ensi vuoden alkupuoliskolla.

HMD aikoo käyttää varoja lisäksi markkinainvestointeihin Brasiliassa, Afrikassa ja Intiassa sekä erinäisten ohjelmistoratkaisujen kehittämiseen.

HMD on valmistanut Nokia-merkkisiä puhelimia vuodesta 2016, jolloin yhtiö yhdessä taiwanilaisen Foxconnin kanssa osti Nokian puhelinliiketoiminnan Microsoftilta. Sopimuksen mukaan Foxconn valmistaa HMD:n suunnittelemat puhelimet ja Nokia saa lisenssimaksuja puhelimien myynnin perusteella.

HMD kertoi CNBC:lle, että yhtiön nettomyynti vuonna 2019 oli 1,7 miljardia euroa, joka on lähes 30 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Yhtiön mukaan tämä johtui pääasiassa heikommasta markkina-aktiivisuudesta, koska HMD:llä ei ollut tarpeeksi pääomaa toteuttaa vaadittuja investointeja.

HMD Globalin koko viime vuoden tulos oli 295 miljoonaa euroa tappiollinen. Uutistoimisto Bloombergin mukaan HMD on kertonut yhtiön päässeen viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä voiton puolelle.

HMD:n suurin omistaja on yksityinen sijoitusrahasto Smart Connect, jota johtaa entinen Nokia-johtaja Jean-Francois Baril.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?