Ranskan tietosuojaviranomainen CNIL aloittaa tutkinnan TikTokista - Mobiili - Ilta-Sanomat

TikTokin toiminta epäilyttää Euroopassakin – myös Ranska aloitti tutkinnan

TikTok on joutunut Ranskan tietosuojaviranomaisen hampaisiin. Tiedot tutkinnasta ovat vähäisiä.

­

12.8. 7:00

Huolet kiinalaisesta videosovellus TikTokista lisääntyvät myös Euroopassa. Ranskan tietosuojaviranomainen CNIL on aloittanut alustavan tutkinnan sovelluksesta, uutistoimisto Reuters kertoo.

CNIL kertoo saaneensa TikTokista valituksen toukokuussa ja sitä nyt tutkitaan. Valituksen aihetta tai tekijää CNIL ei toistaiseksi kommentoi.

Kesäkuussa Euroopan tietosuojaneuvosto perusti työryhmän tutkimaan TikTokin toimintaa ja henkilötietojen käsittelyä EU:n alueella. Asiasta kertoi tuolloin Tietosuojavaltuutetun toimisto.

Toukokuussa oman tutkintansa käynnisti Hollannin tietosuojaviranomainen. Tarkoitus on selvittää, suojeleeko TikTok riittävästi lasten yksityisyyttä.

Ei ole tiedossa, liittyykö Ranskan tutkinta niihin huoliin, jotka Yhdysvalloissa vellovat TikTokin ympärillä. Sovelluksen käyttäjien tietojen pelätään vuotavan Kiinan hallitukselle, joskin TikTok on kiistänyt syytökset.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhannut TikTokia toimintakiellolla, ellei sovellus siirry nopeasti amerikkalaiseen omistukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?